Platform over civiele techniek & infrastructuur

Veilig en esthetisch: nieuwe fietsstrook voor Gemeente Spijkenisse

In Gemeente Spijkenisse werd een veilige oxiderode fietsstrook aangebracht, middels een duurzame PMMA-coating. Bij het aanleggen van een nieuwe fietsstrook stond de veiligheid van de fietsers centraal. Er is gekozen voor een contrasterende kleur, om een duidelijk onderscheid te maken tussen de weg en de fietsstrook. Een duurzaam project waar veiligheid en esthetiek samenkomen.

Duurzaam en voldoende antislip

De verspuitbare Triflex-coating wordt op grote schaal voor dergelijke toepassingen ingezet. Bij deze vorm van oppervlaktecoating draait het allemaal om duurzaamheid en stroefheid. Het product is geschikt als coating op fietspaden en kruisingsoppervlakken, in situaties waarbij de coating zwaar wordt belast en waar een hoge slijtvastheid vereist is. De uithardingstijd is minimaal, zodat de weg snel weer vrijgegeven kan worden voor het verkeer. Triflex is specialist in PMMA/koudplasten en levert optimum in consistente kwaliteit dat zich uit in verwerking en resultaat. 

Strakke en nette afwerking

Voordat de applicatie van start kon gaan, diende er rekening te worden gehouden met een aantal eisen. Essentieel was een strakke afwerking, een juiste laagdikte en voldoende stroefheid. Alvorens de verwerkers aan de slag konden gaan, diende er een aantal testapplicaties op locatie uitgevoerd te worden. Hierna maakten zij een start met het creëren van de fietsstroken met Triflex.

De applicateur heeft met haar vakmanschap en zorgvuldigheid, zeer fraai en kwalitatief werk geleverd. Het materiaal en de applicatiemethode leveren een strakke en nette afwerking op en door de ingemengde korrel is de juiste stroefheid gewaarborgd. 


Meer weten over onze oplossingen voor wegen en infra of benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 of via het contactformulier. We helpen u graag verder. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.