Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Van zware ondersteuningen tot (design)elementen in de openbare ruimte
Marsé Montage is een vaste partner voor veel weg- en waterbouwbedrijven in ons land.

Van zware ondersteuningen tot (design)elementen in de openbare ruimte

Marsé Montage is een vaste partner voor veel weg- en waterbouwbedrijven in ons land en in die hoedanigheid betrokken bij een grote diversiteit aan projecten. Het bedrijf is sinds drie jaar handen van Job Hester en onder zijn leiding uitgegroeid tot een speler van formaat binnen de sector. Job heeft bovendien grootse plannen voor de toekomst.

Het afgelopen jaar is uiterst succesvol verlopen voor Marsé Montage. “We zijn op heel veel verschillende soorten projecten actief geweest”, zegt Job met gepaste trots. “We zien ons klantenbestand alleen maar groeien. Bestaande klanten zijn gebleven en we hebben nieuwe opdrachtgevers erbij gekregen. Dat stemt ons uiterst tevreden.” Het is volgens Job vooral te danken aan de strakke organisatie en het feit dat Marsé Montage ook uitgebreid gecertificeerd is. “We hebben onze certificeringen allemaal netjes op orde, mogen laswerk verrichten tot en met de NEN-EN 1090 executieklasse 3 en hebben afgelopen jaar veel gewerkt onder de ROK 1.4, een aanvullende eis vanuit Rijkswaterstaat. Dat maakt dat we uitdagende lasklussen kunnen oppakken.”

De werkzaamheden van Marsé Montage variëren van grote zware ondersteuningen tot stalen kunstwerken voor stadspleininrichtingen en alles daartussen.

Van de Selectieve Onttrekking tot het Zuidasdok

Sinds de zomer van 2022 werkt Marsé Montage nagenoeg onafgebroken aan de Selectieve Onttrekking bij de zeesluis in IJmuiden. Onder meer alle stempelramen, de verankeringsconstructies en het gordingwerk komen uit de koker van de specialist in stalen hulpconstructies. “Allemaal laswerk conform de NEN-EN 1090 executieklasse 3 en ROK 1.4”, verzekert Job. “Verder zijn we druk geweest op het project Zuidasdok. Zo hebben we een stalen perrondek van 80 meter lang en 12 meter breed gemaakt en gemonteerd, evenals zo’n 200 meter aan gordingen. Ook voor de reconstructie van de N243 hebben we nabij Stompetoren het nodige gordingwerk geleverd en ongeveer 200 meter aan damwandafdekkers in de vorm van stalen U-profielen. Momenteel zijn we voor de verbreding van de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht een grote wapeningsmal aan het maken.” Behalve deze grote projecten schuwt Marsé Montage ook de kleinere projecten niet. Alhoewel, zo klein zijn de dertien bloembakken van cortenstaal voor KWS op de Eerste Van Swindenstraat in Amsterdam nou ook weer niet met een exemplaar van zelfs 9 bij 8 meter.”

Snel en flexibel

Onze werkzaamheden zijn dus uiterst divers en variëren van grote zware ondersteuningen tot mooie cortenstalen bloembakken, en alles daartussen. En dat overwegend in staal met af en toe een uitstapje naar RVS en aluminium, resumeert Job. “Het afgelopen jaar hebben we ons machinepark geüpdatet en onder meer geïnvesteerd in een nieuwe zetbank, waarop we platen tot 3 meter breed en 15 mm dik kunnen zetten, en een nieuwe zaag met rollerbanen. Investeringen die nodig zijn om in de groeiende behoefte van onze klanten te voorzien. Dat is direct ook onze kracht. We kunnen met weinig informatie hele grote projecten snel en flexibel uitvoeren. Met dank ook aan onze trouwe club van twaalf vakmensen en een flexibele schil van nog eens tien tot vijftien personen.” Job ziet 2024 dan ook met veel vertrouwen tegemoet en heeft al vele interessante projecten in het vooruitzicht.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.