Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Styrelf Long Life verlengt levensduur wegdek

Styrelf Long Life verlengt levensduur wegdek

Wind, regen, zon, oxidatie en belasting van het wegdek door voertuigen. Asfalt heeft veel te verduren. Door het gebruik en door de invloed van de elementen loopt de kwaliteit van het asfalt na verloop van tijd geleidelijk terug. Dit heeft invloed op de veroudering van het bindmiddel in het asfalt: het bitumen.

Bitumen zijn van nature zeer stabiel, maar zijn onderhevig aan oxidatie wanneer ze blootgesteld worden aan zuurstof. Daarom ontwikkelde TotalEnergies Styrelf Long Life, een bindmiddel de oxidatie in het bitumen vertraagt. Hierdoor wordt de levensduur van de weg aanzienlijk verlengd. De Nederlandse asfaltsector is wereldwijd koploper in het verduurzamen van asfalt. Styrelf Long Life is daarin een mooie stap naar de toekomst.

Styrelf Long Life is een polymeer gemodificeerd bitumen (PMD) uit de Styrelfrange. De producten uit deze range worden geproduceerd volgens de zogenaamde crosslinking technologie. Inmiddels bestaat Styrelf uit meer dan twintig producten, geschikt voor diverse asfaltmengsels. Maar de Long Life bindmiddeltechnologie is ook compatibel met reguliere PEN bitumen, daarvoor is Azals Long Life een mogelijkheid.

De ruwe olie die gebruikt wordt voor Styrelf wordt vanuit de Noordzee met een vaste pijpleiding aangevoerd. Dit garandeert een hoge en vooral constante kwaliteit. Het gepatenteerde productieproces in het Duitse Brunsbüttel, in de enige Europese bitumenraffinaderij, zorgt ervoor dat het bitumen op raffinage-niveau beter beschermd raakt tegen veroudering door oxidatie.

Het Styrelf bitumen heeft diverse voordelen ten opzichte van PEN-bitumen. Denk aan betere stabiliteit tijdens opslag, uitstekende elasticiteit en verbeterde weerstand tegen veroudering. Styrelf Long Life is daarmee een revolutionaire stap in verduurzaming van de asfaltweg.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.