Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Steelwrist toont veel innovaties op de Intermat-beurs in Parijs, 24-27 april 2024

Steelwrist toont veel innovaties op de Intermat-beurs in Parijs, 24-27 april 2024

In een interactieve stand op Intermat demonstreert Steelwrist zijn toewijding aan de Franse markt, waarbij bezoekers kunnen ervaren hoe de tiltrotators, SQ automatische snelwissels en uitrustingsstukken de efficiëntie van graafmachines verbeteren. Steelwrist nodigt bezoekers uit om de nieuwste producten te ontdekken die zijn onthuld tijdens de recente lancering in de vestiging van het bedrijf in Hamburg, Duitsland. Dit is de eerste kans voor het publiek om alle nieuwe producten en oplossingen te zien en te ervaren.

Steelwrist stand: EXT6-A091

Sterke betrokkenheid bij de Franse markt
Steelwrist is sinds 2016 met een lokale organisatie aanwezig in Frankrijk en in 2019 is de lokale dochteronderneming Steelwrist France SAS opgericht. In juni 2023 opende het bedrijf de nieuwe vestiging in Chilly-Mazarin, ten zuiden van Parijs, met lokale voorraad producten en reserveonderdelen en technische ondersteuning om de aanhoudende groei in Frankrijk te ondersteunen. Na het debuut op de Intermat in 2015 bevestigt Steelwrist zijn toewijding aan de Franse markt met een prominente buitenstand, die bezoekers een uitgebreide liveshow biedt van producten die zijn ontworpen om de efficiëntie van graafmachines te verbeteren.

Interactieve demonstraties benadrukken de efficiëntie
Een hoogtepunt van de Steelwrist-stand op Intermat is de liveshow met twee graafmachines uitgerust met SQ50 automatische snelwissels en X12 tiltrotators. Tijdens de demonstratie zullen de machines dezelfde gereedschappen delen, zowel de hydraulische en mechanische uitrustingsstukken, en de bakken. Omdat de machines zijn uitgerust met Steelwrist SQ-techniek, kunnen machinisten wisselen tussen hydraulische uitrustingsstukken zonder de cabine te verlaten.

Daarnaast zal bij de demonstratie een elektrische minigraafmachine aanwezig zijn die is uitgerust met het Steelwrist TCX-kantelstuk, die flexibiliteit biedt voor de kleinste graafmachines. Het innovatieve TCX kantelstuk is genomineerd voor een Intermat Innovation Award in de categorie Grondverzet, Sloop en Transport.

Open-S Alliance-evenement georganiseerd door Steelwrist
Open-S is de open standaard voor volautomatische snelwissels voor graafmachines.
Het doel van Open-S is om wereldwijde uitwisselbaarheid te bieden tussen snelwissels, tiltrotators en uitrustingsstukken van verschillende fabrikanten. Steelwrist is een van de oprichters van de Open-S Alliance en zal op donderdag 25 april van 10.00 tot 11.00 uur een evenement organiseren op haar stand, waar deelnemers meer te weten kunnen komen over de nieuwste ontwikkelingen in de wereldwijde Open-S-standaard en in contact kunnen komen met vertegenwoordigers en leden van de alliantie.

De Open-S Alliance staat ook op de shortlist voor een Intermat Innovation Award in de categorie Grondverzet, Sloop en Transport, waarvan de winnaars bekend worden gemaakt op de eerste dag van de beurs, 24 april.

“De wereldwijde Open-S-standaard is goed voor zowel de machine-eigenaar als de industrie als geheel. Het streeft ernaar machine-eigenaren de vrijheid te geven om tussen fabrikanten te kiezen en niet gebonden te zijn aan één eigen oplossing”, zegt Stefan Stockhaus, CEO van Steelwrist.

Nieuwe producten onder de aandacht brengen
Steelwrist organiseerde onlangs een groot productlanceringsevenement, waarbij het eerste model van de derde generatie Steelwrist tiltrotator werd onthuld en twee nieuwe rotorwissels werden geïntroduceerd, naast een nieuwe reeks trilblokken en grijpers. Al deze nieuwe producten zullen te zien zijn op Intermat.

Het middelpunt van de productlancering is de XTR20, het eerste model van de derde generatie Steelwrist tiltrotators, die verschillende innovatieve kenmerken demonstreert vanuit zowel hardware- als softwareperspectief. Als aanvulling op de XTR20 zijn er de XR-rotorwissels van de eerste generatie en de XT-kantelstukken van de tweede generatie.

Als aanvulling op het toch al uitgebreide assortiment uitrustingsstukken zal Steelwrist ook zijn nieuwe assortiment HCX-trilblokken, MGX-multigrijpers en SGX-sorteergrijpers tonen. Alle nieuwe uitrustingsstukken zijn ontworpen voor gebruik onder een tiltrotator, wat de flexibiliteit en veelzijdigheid van elke graafmachine vergroot.

“De aanwezigheid van Steelwrist op Intermat 2024 toont onze sterke betrokkenheid bij de dynamische Franse markt, waar gebruikers, machinisten en eigenaren de efficiëntiewinsten erkennen die onze producten en oplossingen bieden. Ik kijk ernaar uit om onze nieuwste producten en innovaties voor het eerst met een breder publiek te delen”, zegt Stefan Stockhaus, CEO van Steelwrist.

Steelwrist presenteert met de lancering van XTR20 het eerste model van de derde generatie tiltrotators

De XTR20 is de eerste in de lijn van de derde generatie Steelwrist tiltrotators, bedoeld voor graafmachines van 16 tot 20 ton en tilt efficiëntie naar een beduidend hoger niveau. De beste kantelgeometrie in zijn klasse, LockSense, een nieuwe gepatenteerde veiligheidsoplossing voor het vergrendelen van uitrustingsstukken, en OptiLube, een ingebouwd smeersysteem, zijn slechts enkele van de technische ontwikkelingen van de derde generatie hoogwaardige Steelwrist tiltrotators. De XTR20 is verkrijgbaar met zowel S60- als SQ60-snelwissel en is ontworpen om een upgrade van S60 naar SQ60 mogelijk te maken, waardoor de gebruiker de flexibiliteit krijgt om zich aan te passen naarmate de behoeften wijzigen.

Gietstalen componenten en geoptimaliseerde kantelgeometrie
De nieuwe XTR20 heeft gietstalen componenten, waaronder de ophanging, de wormwiel-behuizing en de snelwissel onder de tiltrotator. Ondanks zijn compacte bouw, waardoor de totale opbouwhoogte is verminderd, behoudt de XTR20 de grote kantelhoek van 45 graden.

De superieure kantelgeometrie van Steelwrist is bij de XTR20 nog verder geëvolueerd om de machinist de meest soepele bediening te garanderen. Dankzij het design van de excentrische kantelcilinder-bevestiging zijn de kantelcilinders korter geworden, waardoor de kantelgeometrie wordt geoptimaliseerd. Dit leidt tot een minimale cilinderspreiding tijdens de kantelslag, waarbij een vloeiende beweging met hoog koppel ontstaat.

Onderhoudsvrije lagers en OptiLube – het ingebouwde smeersysteem voor de tiltrotator
Een van de nieuwe features die op de XTR20 zijn geïntroduceerd, zijn de onderhoudsvrije, drievoudig afgedichte lagers in alle hoofdscharnierpunten. Drievoudig afgedicht betekent dat lagers zijn beschermd tegen het binnendringen van stof en vuil.

Tegenwoordig kan het voorkomen dat machinisten vergeten de tiltrotator te smeren of niet voldoende smeren. In sommige gevallen is de tiltrotator aangesloten op het automatische smeersysteem van de graafmachine, waar vaak vet wordt gebruikt met een lage viscositeit of kwaliteit. Het idee achter OptiLube is ervoor te zorgen dat de tiltrotator met de juiste hoeveelheid, op het juiste moment en met het juiste geoptimaliseerde vet wordt gesmeerd. Allemaal met als doel de levensduur van de tiltrotator te verlengen.

Met het nieuwe ingebouwde OptiLube-smeersysteem is het onderhouden van de Steelwrist tiltrotator nog nooit zo eenvoudig geweest. Het OptiLube-systeem zorgt automatisch voor de smering, waardoor consistente en optimale prestaties worden gegarandeerd. Het smeermiddel is speciaal ontwikkeld voor Steelwrist tiltrotators en vermindert wrijving en verlengt de levensduur.

OptiLube is geïntegreerd in het besturingssysteem van de tiltrotator, waardoor de smeerprestaties continu kunnen worden bewaakt en de machinist wordt gewaarschuwd wanneer het tijd is om de smeermiddelpatroon te vervangen. Deze functie elimineert giswerk en routinecontroles, waardoor de machinist zich zonder onderbrekingen op het werk kan concentreren.

Een flinke sprong voorwaarts in veiligheid met LockSense-technologie
Veiligheid staat voorop en met XTR20 maakt Steelwrist een grote sprong op het gebied van veiligheidsoplossingen, en is met LockSense voorbereid op de toekomst.
Steelwrist introduceerde het Front Pin Lock-systeem al in 2012 als eerste en neemt ook dit keer het voortouw in de technologische ontwikkeling met het nieuwe LockSense-systeem.

De XTR20 is voorzien van onze gepatenteerde LockSense-technologie: een geavanceerd sensorsysteem voor het veilig vergrendelen van uitrustingsstukken. Het innovatieve LockSense beschikt over de nodige functies om te voldoen aan de komende veiligheidsvoorschriften.

De draadloze oplossing elimineert het gedoe met kwetsbare kabels op blootgestelde plaatsen, en de batterij gaat ongeveer vijf jaar mee.

Machinisten ontvangen zowel visuele als auditieve bevestigingen, zodat elke verandering van uitrustingsstuk veilig en betrouwbaar is. Het is meer dan alleen veiligheid; het is gemoedsrust voor de machinist en zorgt er daarbij voor dat elke werkplek net zo veilig als efficiënt is.

Modulair ontwerp voor upgrade naar SQ volgens de Open-S standaard
De nieuwe tiltrotators zijn, net als alle andere Steelwrist-producten, verkrijgbaar met ophanging en snelwissels die de symmetrische standaard (S-standaard) volgen, wat internationaal de snelst groeiende standaard is. Dankzij het modulaire ontwerp is het mogelijk om de tiltrotator te upgraden van het S-type naar het SQ-type. Met de Steelwrist SQ-technologie kan de machinist in slechts enkele seconden wisselen tussen hydraulisch aangedreven uitrustingsstukken – en dat allemaal zonder de cabine te verlaten.

Op de nieuwe XTR20 en de andere derde generatie tiltrotators die nog moeten komen, is de upgrade van S naar SQ mogelijk op zowel de ophanging als de tiltrotator-snelwissel zonder dat structurele onderdelen hoeven te worden gewijzigd, zoals bij de vorige modellen het geval was. De eenvoudige wijziging van enkele onderdelen maakt de upgrade van S naar SQ mogelijk. Dit is zowel minder tijdrovend als voordeliger voor de klant.

Alle Steelwrist SQ-producten volgen de wereldwijde Open-S-industriestandaard voor volautomatische snelwissels voor graafmachines. De ambitie met de wereldwijde Open-S standaard is om machinisten en eigenaren de vrijheid te geven om snelwissels, tiltrotators en uitrustingsstukken van verschillende fabrikanten te combineren die de standaard volgen.

Een nieuwe gripper met verbeterd bereik en functionaliteit
De optionele gripper is een geweldig hulpmiddel dat de productiviteit van elke tiltrotator aanzienlijk verhoogt. De XTR20 kan worden uitgerust met een nieuw ontworpen, naar beneden gerichte 3-vingergripper, waardoor het bereik van de graafmachine wordt vergroot. Met zijn verbeterde geometrie biedt deze een brede opening en een bijna volledige sluiting, en behandeld objecten met ongeëvenaarde precisie. Het robuuste ontwerp, inclusief duurzame cilinderbescherming, zorgt voor een soepele werking bij alle soorten klussen.

Integratie met het GPS machinebesturingssysteem om de efficiëntie verder te verbeteren
GPS machinebesturingssystemen worden over de hele wereld steeds populairder, omdat deze systemen de productiviteit en nauwkeurigheid van de graafmachine aanzienlijk verbeteren. In het verleden was het vaak zo dat leveranciers van GPS systemen zelf kantelsensoren op tiltrotators moesten monteren om voldoende informatie over de kantelpositie van het uitrustingsstuk te krijgen, met de XTR20 is dit niet meer nodig.

De XTR20 is standaard uitgerust met absolute kantel- en rotatiesensoren met hoge resolutie. Deze integratie biedt de klant nauwkeurige controle, waarbij exacte positioneringsgegevens naar het GPS systeem worden gestuurd. “Steelwrist heeft al een aantal integraties beschikbaar voor de meest vooraanstaande leveranciers van GPS systemen.

“De XTR20 vertegenwoordigt een sprong voorwaarts op het gebied van prestaties en betrouwbaarheid en met functies als LockSense, OptiLube, meer kantel- en rotatiekoppel en eenvoudige upgrademogelijkheden tonen we onze voortdurende toewijding aan het verbeteren van de efficiëntie van graafmachines. Ik ben enorm trots op wat ons team heeft bereikt en ik kijk ernaar uit om te zien hoe de nieuwe Steelwrist XTR20 tiltrotator bouwlocaties over de hele wereld verbetert”, zegt Stefan Stockhaus, CEO van Steelwrist.

Een nieuwe Steelwrist-productcategorie – Rotorwissels (XR)

Met de lancering van de XR7 en XR20 rotorwissel introduceert Steelwrist een compleet nieuw product in het toch al uitgebreide assortiment. De rotorwissel voegt flexibiliteit en efficiëntie toe, omdat het uitrustingsstuk hierdoor continu 360 graden kan draaien. Tegelijkertijd is de installatie zeer eenvoudig, omdat voor de rotorwissel geen besturingssysteem op de graafmachine nodig is. Met de eerste twee modellen richt Steelwrist zich op twee belangrijke machinesegmenten: met de XR7 voor graafmachines van 4 tot 7 ton en de XR20 voor graafmachines van 14 tot 20 ton.

Steelwrist XR7 en XR20 rotorwissels voorzien graafmachines van geavanceerde rotatietechniek Rotorwissels voor graafmachines bestaan al een aantal jaren en worden steeds populairder. Met een rotorwissel kan de machinist van de graafmachine het uitrustingsstuk continu 360 graden draaien. Dankzij de rotatiefunctie kan de machinist het uitrustingsstuk vrijer positioneren, waardoor herpositionering van de graafmachine wordt vermeden, wat de efficiëntie verhoogt.

Steelwrist-rotorwissels bieden een hoger niveau van veelzijdigheid en precisie vergeleken met een standaard snelwissel. De flexibiliteit die de rotorwissel biedt, maakt van de graafmachine een echte toolcarrier die een verscheidenheid aan taken kan uitvoeren en de benutting van de machine verbetert. De robuuste wormwiel overbrenging is ontworpen om te presteren en zorgt voor een nauwkeurige en efficiënte rotatie van elk uitrustingsstuk.

Met de twee eerste rotorwissels, XR7 en XR20, introduceert Steelwrist een nieuwe productcategorie in het toch al uitgebreide assortiment. De XR7 is ontworpen voor graafmachines tussen de 4 en 7 ton en wordt geleverd met een S40 snelwissel. De XR20 wordt aangeboden met zowel S60- als SQ60 snelwissel en kan worden geïnstalleerd op graafmachines tussen 14 en 20 ton.

Compact ontwerp, eenvoudige installatie en doorvoer met een hoge olieflow
De XR7 en de XR20 rotorwissels hebben een robuust ontwerp, een lage bouwhoogte en een laag gewicht. De installatie is snel en eenvoudig omdat er geen apart besturingssysteem nodig is. De machine moet zijn uitgerust met ten minste één dubbelwerkende extra functie. Een tweede extrafunctie kan worden gebruikt om de grijpereenheid (optie) of een hydraulisch uitrustingsstuk onder de rotorwissel te bedienen.

De draaidoorvoer met hoog debiet in de XR7 en de XR20 maken het gebruik mogelijk van uitrustingsstukken die veel olieflow vereisen, zoals hydraulische sloophamers, trilblokken en stobbenfrezen. De draaidoorvoer met hoog debiet zorgt voor maximale flow-efficiëntie, waardoor uitrustingsstukken optimaal kunnen presteren.

Veilige wisseling van uitrustingsstuk
De XR7-rotorwissel is uitgerust met Front Pin Hook, een robuuste en veilige oplossing. De XR20 beschikt over onze gepatenteerde LockSense-technologie, een op sensoren gebaseerd sluitsysteem. Deze technieken bieden robuuste en veilige oplossingen voor het betrouwbaar verwisselen van uitrustingsstukken.

Optionele grippercassette en absolute rotatiesensor
Zowel de XR7 als de XR20 rotorwissel kunnen worden uitgerust met een geïntegreerde gripper, waardoor de productiviteit nog verder toeneemt. De grijper opent wijd, sluit vrijwel geheel, heeft robuuste cilinderkappen en hindert bij het graven niet. De grijper kan achteraf worden gemonteerd wanneer dat gewenst is.

Het is mogelijk om de XR7 en XR20 rotorwissel te upgraden met een absolute rotatiesensor voor verbeterde nauwkeurigheid, controle en integratie met GPS systemen.

“Met de introductie van de XR7- en XR20-rotorwissels breiden we ons toch al brede productassortiment verder uit, waarbij we ons richten op het veranderen van de graafmachine in een toolcarrier. Rotorwissels zijn uiteraard een product dat niet dezelfde productiviteit heeft als een tiltrotator, maar ook niet hetzelfde prijskaartje heeft, met als voordeel een zeer eenvoudige installatie. Ik ben ervan overtuigd dat klanten die er nog niet klaar voor zijn om hun graafmachine uit te rusten met een tiltrotator, een zeer aantrekkelijke oplossing zullen vinden met onze nieuwe XR-serie, eenvoudig te installeren en met dezelfde robuustheid als alle producten van Steelwrist. assortiment”, zegt Stefan Stockhaus, CEO van Steelwrist.

Uitrustingsstukken geoptimaliseerd voor gebruik onder een tiltrotator

Een klus heeft een uitrustingsstuk nodig en een uitrustingsstuk heeft een graafmachine nodig – en niet andersom. Dat is het uitgangspunt bij het nadenken over hoe je de efficiëntie van een graafmachine kunt vergroten. Steelwrist biedt een breed scala aan uitrustingsstukken en voegt nu een nieuwe reeks trilblokken, multifunctionele grijpers en sorteergrijpers toe, allemaal geoptimaliseerd voor gebruik onder de tiltrotator.

Verdichting eenvoudig gemaakt met de nieuwe serie trilblokken van Steelwrist (HCX)
Steelwrist introduceert de tweede generatie trilblokken, HCX, ontworpen voor graafmachines om een ongeëvenaard hoge verdichtingskracht te leveren, waardoor het verdichten van grond en greppels naadloos en moeiteloos verloopt. Met een innovatief ontwerp werkt de trilplaat soepel, zelfs bij een ongeëvenaard laag hydraulisch debiet, en is daarom geoptimaliseerd voor gebruik onder een tiltrotator. De nieuwe HCX-serie heeft zelfs dezelfde verdichtingskracht als de vorige serie, maar gebruikt slechts de helft van de oliestroom.

Het nieuwe assortiment trilblokken bestaat uit zes nieuwe modellen, van HCX6 tot de grootste HCX26, geschikt voor graafmachines van 2 tot 26 ton. De trilblokken zijn allemaal verkrijgbaar met ophangingen die de symmetrische standaard (S-standaard) volgen, wat internationaal de snelst groeiende standaard is. Het assortiment trilblokken begint met de S40-formaat ophanging en gaat helemaal tot aan het S70-formaat. Dankzij het modulaire ontwerp is het zeer eenvoudig

om de trilplaat te upgraden van het S-type naar het SQ-type. Met de Steelwrist SQ-technologie kan de machinist in slechts enkele seconden wisselen tussen hydraulisch aangedreven uitrustingsstukken – en dat allemaal zonder de cabine te verlaten.

De Steelwrist HCX-trilblokken zijn ontworpen met de machinist in gedachten. De verdichters bieden soepele, intuïtieve manoeuvreerbaarheid, waardoor nauwkeurige positionering en optimale verdichting mogelijk zijn. Bovendien hebben de HCX-trilblokken een energiezuinig ontwerp dat resulteert in een lager brandstofverbruik.

Multifunctionele- (MGX) en sorteergrijpers (SGX) voor een breed scala aan verschillende taken
Het assortiment grijpers van Steelwrist is geoptimaliseerd voor gebruik met de tiltrotator en heeft gemeenschappelijke kenmerken die de efficiëntie en duurzaamheid ervan vergroten. De nieuwe reeks multifunctionele grijpers (MGX) en sorteergrijpers (SGX) zijn lichter van gewicht, maar toch sterker van ontwerp, en de bouwhoogte is verlaagd. Deze kenmerken verhogen de productiviteit en efficiëntie van de nieuwe reeks grijpers.

Net als bij de nieuwe reeks trilblokken is de nieuwe reeks grijpers verkrijgbaar met ophangingen die de symmetrische standaard (S-standaard) volgen. Dankzij het modulaire ontwerp kunnen ze ook worden geüpgraded van het S-type naar het SQ-type.

De multifunctionele grijper (MGX) is een veelzijdige en sterke grijper voor gebruik in de algemene bouwsector, het leggen van stenen, sorteren, het laden van (rond)hout, het hanteren van afvalhout en andere laadwerkzaamheden. Er zijn vijf nieuwe modellen beschikbaar: van MGX2 voor de kleinste compacte graafmachines tot en met MGX26 voor graafmachines tot 26 ton.

De sorteergrijper (SGX) is uitstekend geschikt voor het hanteren van hardere materialen zoals rotsen, grote stenen, hout en schroot, maar ook voor recycling, sorteren en middelzware sloopwerkzaamheden. Er zijn vier nieuwe modellen, van de SGX8 voor graafmachines van 5 tot 8 ton tot de SGX26 die beschikbaar is voor graafmachines tot 26 ton.

“Dankzij de zeer aanzienlijke upgrades die zijn doorgevoerd in onze tweede generatie trilblokken, multi- en sorteergrijpers, hebben we de oplossingen waar klanten naar op zoek zijn om hun graafmachines nog veelzijdiger en productiever te maken”, zegt Stefan Stockhaus, CEO van Steelwrist.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.