Platform over civiele techniek & infrastructuur
Bouwmat

Sláinte, op de nieuwe puinbreker!

Mocht u geen Ierland kenner zijn: Sláinte betekent ‘proost’ in het Iers. De jongste telg in het assortiment puinbrekers van...

img_7812-kopieren

22 juli 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Mocht u geen Ierland kenner zijn: Sláinte betekent ‘proost’ in het Iers. De jongste telg in het assortiment puinbrekers van Smet Rental in Verrebroek is geboren en getogen op Ierse bodem, maar niet eerder naar België gekomen voordat Stefaan Smet en Manath Gevaert hem met eigen ogen aanschouwd hebben op Ierse grond.

We spreken met Valérie Smet en Manath Gevaert (Technical Operations) over deze opmerkelijke toevoeging aan het toch al zeer rijke verhuurprogramma.

‘We rent the future’

Louis Smet deed een tijd geleden de uitspraak: “We rent the future.” Manath: “Precies dàt is waar we voor staan. Zo wilden Louis en Stefaan graag een kleinere kaakbreker in het assortiment hebben, compact en makkelijk te vervoeren. Ik vond op LinkedIn het Ierse merk Roco, op het eerste gezicht meer dan interessant. Contact was snel gelegd via email en weldra waren wij uitgenodigd om naar Ierland te komen, voor een kennismaking.”

Een kleine krachtpatser, van Ierse bodem.

 

Spannend tot de laatste minuut…

Manath en Stefaan namen het vliegtuig naar Dublin op 22 november 2019. “Al op het vliegveld werden we door de mensen van Roco opgewacht met koffie, want er was enige haast wegens een druk programma. De eerste stop die we maakten was bij een klant, waar de Roco R9R graniet stond te breken in een steengroeve. We kunnen rustig zeggen dat dat een goede, indrukwekkende eerste kennismaking was met dit relatief nieuwe merk. We waren overtuigd van de kwaliteiten, maar nog niet onder de indruk van de prijs. Binnen het toch al krappe timeframe zijn we toen naar het Ballytrain (de moederorganisatie) hoofdkantoor gereden. Na uitvoerig overleg was er nog steeds geen deal gemaakt en de terugvlucht stond al te wachten. Met een broodje in de hand werden we weer in de auto gezet, op weg naar het vliegveld. Daar, in de auto, vonden letterlijk de laatste onderhandelingen plaats. Het werd erg spannend… er waren nog 3 minuten over en door allebei water bij de wijn te doen, werd letterlijk in de laatste seconden de deal beklonken! Dat is pas echt wat je noemt ‘een close call’.”

Een primeur voor het vaste land van Europa

Smet Rental heeft de Roco R9R als eerste gekocht op het vaste land van Europa, een echte primeur dus. Valérie licht toe: “Met onze kennis en kunde hebben we de compacte puinbreker aangepast aan de behoeften en wensen van onze klanten. De Roco R9R is in november 2019 geleverd, waarna we onmiddellijk zijn gestart met de modificaties. Klanten werken er inmiddels graag mee, de machine is compact en draait elektrisch en op diesel, de Categorie 4.4 dieselmotor werkt met een constant toerental als een aggregaat voor de elektromotoren. De Roco R9R kan ook zonder problemen aan het stroomnet gebruikt worden, waarmee de machine geschikt is om binnen toe te passen.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%