Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Met minder personeel op de werkvloer dankzij duurzame meetoplossingen
Voor elke meetvraag levert FACTO GEO een passende oplossing.

Met minder personeel op de werkvloer dankzij duurzame meetoplossingen

FACTO GEO is een gespecialiseerd geodetisch ingenieursbureau. Met ons team van enthousiaste vakspecialisten werken wij aan uitdagende landmeetkundige projecten voor Civiel & Infrastructurele werken in heel Nederland. Met actuele vakkennis en passie voor het vak zoeken we altijd naar de beste oplossing. Wij luisteren goed naar onze klanten en zorgen ervoor dat u tevreden bent. Bij FACTO GEO bent u verzekerd van een passend product! Tot zover de brochuretekst… We vragen aan André Harsevoort, projectleider bij FACTO GEO, naar de ervaringen van onze GWW-klanten van het afgelopen jaar.

Onze maatvoerder op weg naar een projectlocatie.

Luisteren we goed naar onze klanten?

“Onze klanten willen graag dat de civiele- en infrastructurele werken snel en veilig worden gebouwd en beheerd. Liefst ook duurzaam, met zo min mogelijk CO2-uitstoot en vaak ook nog eens in een zeer beperkte ruimte. We worden daarbij uitgedaagd om de bouwtijd te versnellen, snel te schakelen en te anticiperen bij aanvullende vragen en aanpassingen tijdens het bouwproces. Daarbij zijn zo min mogelijk vakmensen op de projectlocaties of op de werkvloer een uitgangspunt. Hoge kwaliteit conform specificaties is uiteraard randvoorwaardelijk. En het moet ook nog eens marktconform.” Dit zijn enkele zinnen die Harsevoort uit zijn mouw schudt. In de praktijk betekent dit dat we in het voortraject samen met de klant goed nadenken welke maatwerkoplossingen we aanbieden. Lachend: doordat we het grootste landmeetkundig meetbureau van Nederland zijn en een groot netwerk hebben, weten we als geen ander welke technieken wel of niet geschikt zijn om toe te passen op, onder of boven de grond. En niet alleen of ze geschikt zijn, maar ook of ze voordelen opleveren voor de klant.

Slimme bouwplaats 2030.

Hoe veilig en duurzaam werken we?

In ons werk zijn kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu enorm belangrijk. We zijn gecertificeerd voor alle relevante schema’s, die je van een landmeetkundig bureau mag verwachten: ISO 9001 en 14001, VCA*, SNA en CO2 Prestatieladder. Daarnaast zijn we lid van de Club van 49 en voldoen aan de Approved Self Assessment van de Safety Culture Ladder.

Met onze NASIM©+ aanpak leveren wij snelheid en kwaliteit met minder vakmensen op de projectlocatie.

Hoe helpen we onze GWW-klanten?

Een trend is dat we steeds meer GWW-projecten op afstand inwinnen. Wel zo veilig. Op afstand, vanaf huis of kantoor meten, maatvoeren, scannen en/of monitoren. Dat kan zelfs 24/7. We maken hierbij gebruik van onze NASIM cubes. NASIM is een zelf controlerend geometrisch referentienetwerk en ondersteunt real-time 24/7 het GWW-proces. In Amsterdam rondom het spoor en de Ring Zuid hebben we onze NASIM cubes succesvol ingezet. Onze vakmensen kunnen ter plekke op locatie of op afstand deze cubes overnemen. Dit bespaart uiteindelijk reistijd en opsteltijd van instrumentarium. Groot voordeel is dat ook onze werkvoorbereider of projectleider op afstand controles kan uitvoeren. Zelfs de klant kan meekijken en opgedane inzichten meenemen in volgende projecten.

Ook voor kleinere GWW-projecten, bijvoorbeeld bij het monitoren van betonstort fundaties, verlaagt onze oplossing faalkosten, doordat we real-time informatie beschikbaar stellen voor de klant waardoor we snel kunnen schakelen en de meest optimale uitvoeringsmethode benutten.

Door de energietransitie zien wij de vraag naar onze duurzame landmeetkundige oplossingen bij de uitbreiding van transportnetwerken toenemen. Voor het uitzetten, inwinnen en real-time monitoren zetten wij een mix van inwintechnieken in: Laserdata en digitale fotobeelden vanuit de lucht, maar ook de inzet van onze FACTO GEO marker. Deze rijdende robot is in staat om precies, snel en veilig punten uit te zetten en een terrein 3-dimensionaal op afstand in te meten zonder dat de landmeter continu op de projectlocatie aanwezig is. 

Kortom, voor elke meetvraag leveren we u een duurzame en passende meetoplossing met minder personeel op de werkvloer!   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.