Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Met dit systeem heb je volledige controle over het funderingswerk
IFD-20 is een krachtige, flexibele funderingsmachine met een maximum boorkoppel van 200 kNm.

Met dit systeem heb je volledige controle over het funderingswerk

Vanaf 1 januari 2024 gaat de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) stapsgewijs in. Doel van de wet is dat bouwbedrijven de kwaliteit van hun werk beter controleren. Zo kan de bouwkwaliteit van gebouwen verbeteren door minder bouwfouten en gebreken. Een goed gebouw begint bij een goede fundering. Het INPIEQ Data Logging System is daarbij onmisbaar. 

De installatie van funderingen vraagt om een goede organisatie van het werk én een grondig toezicht op de kwaliteit van de geleverde prestaties. Het vraagt ook uiterste nauwkeurigheid en een continue monitoring van de kwaliteit van het funderingswerk. “Het INPIEQ Data Logging Systeem kan die veiligheid en kwaliteit borgen”, aldus Frank van Deursen, directeur INPIEQ. “Je installeert het systeem op de funderingsmachine waarna het alle gegevens van iedere funderingspaal, ongeacht het type, digitaal registreert en de gegevens real-time archiveert op projectniveau in je eigen ERP-systeem of op je computer.”

Onlangs leverde INPIEQ het 150ste registratiesysteem.

150ste registratiesysteem

Onlangs leverde INPIEQ het 150ste registratiesysteem. En wel voor de elektrisch aangedreven machine van H. van Dieren Hei- en Waterwerken. Frank: “Hiermee anticiperen zij op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) die vanaf 1 januari 2024 van kracht is. Met ons registratiesysteem hebben ze de volledige controle over de paal tijdens het werk en kunnen ze de machine op de juiste manier aansturen. Het is dan ook de ideale tool om aan te tonen onder welke omstandigheden een funderingspaal op diepte is gebracht en dus of een gebouw voldoet aan de wettelijke technische eisen.”

Vertrouwen van de klant

Naast het eigen registratiesysteem staat INPIEQ bekend om haar eigen productlijn van funderingsmachines met de daarbij benodigde componenten zoals groutunits, trektafels, aggregaten en tril- en heihamers. Het zijn compacte en robuuste producten die zich goed lenen voor compact funderingswerk. “Onlangs hebben we weer een nieuwe machine mogen leveren aan Funderingswerk Noord. Deze keer een complete heiopstelling met een optimale boorfunctie. Het is de tweede machine die ze bij ons afnemen. Daaruit blijkt het vertrouwen dat ze in ons en onze kwaliteit hebben. Dit staat bij ons voorop: klanten zijn bij ons verzekerd van goed advies, snelle levering en een goede service wat betreft reparatie en onderhoud.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.