Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Loon- en grondverzetbedrijf Sturris Laren toont zijn veelzijdigheid!
Behalve over een modern machinepark beschikt Sturris Laren ook over een breed gamma aan materieelstukken en aanbouwdelen.

Loon- en grondverzetbedrijf Sturris Laren toont zijn veelzijdigheid!

Sturris Laren is een vertrouwd gezicht op de A1. Na eerder in opdracht van Heijmans aan de
eerste fase van de wegverbreding tussen Apeldoorn en Azelo te hebben gewerkt, is het loon-
en grondverzetbedrijf vrijwel onafgebroken actief op het tracé tussen Apeldoorn en Twello.
Het veelzijdige familiebedrijf levert daarnaast ook nog eens allerhande hand- en spandiensten. 

De eerste fase van de wegverbreding van de A1 is grotendeels in coronatijd uitgevoerd. “We zijn Heijmans gedurende die fase op een breed vlak van dienst geweest met de inzet van mobiele kranen, rupskranen en grondwerkers”, zegt Arjan Sturris. “Zij konden ons bellen en wij zorgden ervoor dat we de juiste mensen op de juiste plek kregen. Ook in de avonden en weekenden. Dat is ons sterke punt. Onze medewerkers hebben het overigens goed naar hun zin op het project. Er heerst een fijne sfeer en Heijmans zorgt ervoor dat ze niets te kort komen. Een prettige bijkomstigheid.”

Op het tracé tussen Apeldoorn en Twello heeft Sturris Laren onder meer een mobiele kraan, een rupskraan en een shovel gestationeerd.

Modern machinepark

Op het tracé tussen Apeldoorn en Twello heeft Sturris Laren onder meer een mobiele kraan, een rupskraan en een shovel gestationeerd. “De machines zijn allemaal uitgevoerd met GPS en voorzien van de nieuwste Stage V Euro 6-motoren. Bovendien draaien we op HVO 100-biobrandstof voor een minimale CO2-uitstoot. Verder zetten we periodiek een trekker met watertank in om stofoverlast op het terrein te voorkomen, al is dat alweer even geleden”, zegt Arjan met een lach. “We hebben de laatste periode vooral overtollig regenwater weggepompt om het terrein begaanbaar te houden. Verder wordt ook regelmatig onze bezemwagen ingezet voor het schoonvegen van wegen en leveren we daarnaast allerlei randzaken. Als er bijvoorbeeld iets gelast moet worden, vliegen we een monteur in voor bijvoorbeeld het repareren van een materieelstuk of een defect rooster op een put.” Behalve over een modern machinepark beschikt Sturris Laren ook over een breed gamma aan materieelstukken en aanbouwdelen, van een trilblok of sloophamer tot een vergruizer. “En mocht er een specifiek hulpstuk benodigd zijn, huren we dat er gewoon bij.”

Sturris Laren is in 1968 opgericht door de vader van Arjan die het bedrijf in 1998 samen met zijn broer Harry heeft overgenomen en verder uitgebouwd. “We zijn steeds meer richting de infrasector geëvolueerd met de verhuur van kranen, shovels en grondwerkers. Ook voor het bouwrijp maken van terreinen, grondsanering en riolerings- en straatwerk is men bij ons aan het juiste adres. Daarnaast hebben we op ons terrein in Laren een eigen recyclingplein ingericht voor puin, grond en afval. Nee verkopen, doen we niet aan. We zijn aanpakkers, zetten de schouders eronder en gaan samen voor het beste eindresultaat.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.