Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

Leverancier van geotechnische data

Johan1
Johan van der Ploeg, directeur van Wiertsema & Partners.

Tekst | Kees-Jan van der Made, Roel van Gils

Beeld | Wiertsema & Partners

3 september 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Dat zegt Kees-Jan van der Made van Wiertsema & Partners, één van de grotere onafhankelijke geotechnische onderzoeksbedrijven van Nederland. “We zijn een belangrijke leverancier van geotechnische data en hebben veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van software. Geo-ICT is binnen ons bedrijf dan ook een snelgroeiend onderdeel.” 

Samen met zusterbedrijf Marine Sampling Holland is Wiertsema & Partners gespecialiseerd in het efficiënt uitvoeren van grondonderzoek zowel onshore als offshore. “Onze mensen werken met het modernste materieel en wij beschikken naast boor- en sondeermaterieel over een zeer goed aangeschreven geotechnisch laboratorium, alsmede een monitoring- en adviesafdeling. Met meer dan 40 jaar ervaring behoren wij tot de top 3 van de geotechnische ingenieursbureaus in Nederland”, stelt Van der Made. “De BRO versnelt de ontwikkelingen op Geo-ICT-gebied. Mede dankzij deze openbare databank ligt het geautomatiseerd rekenen en AI, digital twinning van de ondergrond en het verkleinen van risico’s vanuit de ondergrond door deze 3D inzichtelijk te maken, binnen handbereik, zodat de ondergrond een belangrijke bijdrage kan leveren aan grote maatschappelijke opgaven.”

De infrasector digitaliseert in toenemende mate. De Basis Registratie Ondergrond (BRO) heeft hierin een belangrijke rol en is voor geotechniek een regelrechte gamechanger.

Wiertsema & Partners is volledig ingericht om efficiënt met het nieuwe XML-dataformaat van de BRO te werken. “Met het in huis ontwikkelde GIS-based softwarepakket GeoLoket hebben we nu alle relevante data van BRO, DINO en eigen data beschikbaar voor projecten”, legt Van der Made uit. “Hierdoor hebben wij en onze opdrachtgevers altijd een actueel overzicht van het verloop van projecten en kan de data efficiënter geanalyseerd en gebruikt worden. Desnoods kunnen we de benodigde data ook nog eens voorbewerken voor een efficiëntere inzet bij onze opdrachtgevers. We staan in de markt bekend om onze deskundigheid en pragmatische, oplossingsgerichte aanpak. Geo-ICT is hier niet meer uit weg te denken.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht