Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Ingenieursbureau met eigen veldwerkers
Geonius verzorgt de maatvoering, monitoring en het milieukundig advies en onderzoek op en rond de A9.

Ingenieursbureau met eigen veldwerkers

De maatvoering, monitoring en het milieukundig advies en onderzoek op en rond de wegverbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht wordt verzorgd door Geonius. Met ingenieurs, adviseurs en technici in de buitendienst kan Geonius efficiënt en flexibel opereren. Door de betrokkenheid in een vroeg stadium van een project kan er veel worden voorzien en als er zich toch onverwachte situaties voordoen kunnen zij snel schakelen.

Al in 2019 werd het eerste contact gelegd tussen bouwconsortium VeenIX, die in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden aan de A9 uitvoert, en Geonius. “Op basis van een bestaand milieukundig bodemonderzoek hebben wij toen een milieukundig advies uitgebracht”, zegt Niels Geuijen, projectleider Milieu bij Geonius. “Dat was de aanleiding om in de volgende ontwerpfase meer onderzoek op detailniveau uit te mogen voeren. En dat doen we eigenlijk nog steeds als er in het ontwerp en de aanleg zaken naar boven komen waar we geen informatie van hebben. We zijn dus enerzijds adviseur, maar voeren tegelijkertijd ook alle bodemonderzoeken uit en begeleiden de bodemsaneringen van voornamelijk snelweg-gerelateerde verontreinigingen. En dat doen we ook voor andere materiaalstromen die vrijkomen.”

Deelname van Geonius tijdens de Dag van de Bouw van 17 juni jl. op locatie Amstelveen.

Vanuit de discipline maatvoering is Geonius met een kleine twintig medewerkers actief op het project. “Alles wat ingemeten en uitgezet moet worden binnen de projectgrens loopt via ons”, zegt Hassan El Gardaoui, projectleider maatvoering vanuit Geonius. “Het varieert van het inwinnen van data en het opzetten van een primair meetkundige grondslag tot het maatvoeren van beton- en asfaltwerkzaamheden en het inwinnen van data voor kabels en leidingen. Ook monitoren we (tijdelijke) kunstwerken, damwanden, zandlichamen en andere objecten op het zettingsgedrag. Weliswaar zijn we nu vanuit Geonius met twee disciplines betrokken bij het A9-project, maar onze scope is veel breder met werkvelden als Landschap, Archeologie en Ecologie. Met die brede expertise op de achtergrond én eigen veldwerkers kunnen we snel en flexibel inspelen op vrijwel elke uitdaging.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.