Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Extra ogen voor de wegverkeersleiding
Tracé A9 Badhoevedorp-Holendrecht.

Extra ogen voor de wegverkeersleiding

De rijkswegen in Nederland worden bewaakt door duizenden camera’s (IM camera’s). Het zijn de ‘digitale ogen’ voor de wegverkeersleiders van Rijkswaterstaat in de verkeerscentrales. Op het nieuwe tracé van de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht worden de huidige camera’s vervangen door nieuwe Rijkswaterstaat-gevalideerde exemplaren van Hacousto Protec. 

Hacousto Protec (handelsmerk van Bosch Energy and Building Solutions) is veiligheids- en beveiligingsspecialist in complexe infrastructurele projecten zoals die van Rijkswaterstaat. “We hebben een brede diepgaande kennis op het gebied van safety & security in het Rijkswaterstaat-domein, zoals landelijke tunnels, sluizen en bruggen”, zegt Guido van Breen, senior manager van de businessline Security. “Organisaties die in dit domein projecten realiseren, weten ons te vinden voor expertise en specialisme op het gebied van safety & security. Samen met hen ontwerpen, implementeren en beheren wij al jarenlang complexe systemen. Ons unieke specialisme is noodzakelijk voor het dagelijkse weg- en waterverkeer.”

Guido van Breen, Senior Manager Business Line Security bij Hacousto Protec.

Minimale inzet op locatie

De toegevoegde waarde van Hacousto Protec zit hem volgens Van Breen in het feit “dat we onze jarenlange ervaring met complexe vraagstukken met een specialistisch team vertalen naar een systeem dat past bij de vraag van onze opdrachtgever. Dit geldt zeker voor het project A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht, waar we een efficiënte oplossing realiseren die voldoet aan de vraagstelling van Rijkswaterstaat. Daar is een werkwijze voor opgezet met minimale inzet op locatie: een kwestie van ophangen en koppelen aan het Rijkswaterstaat-netwerk”, vertelt Van Breen. “We hebben inmiddels samen met onze opdrachtgever tientallen camera’s geplaatst op dit tracé.” In de aankomende periode wordt het areaal verder uitgebreid.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.