Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
EPS-constructies met lage MKI-waarde
Bouwconsortium VeenIX maakt volop gebruik van de mogelijkheden van EPS als lichtgewicht ophoogmateriaal.

EPS-constructies met lage MKI-waarde

Bij de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht maakt bouwconsortium VeenIX, die in opdracht werkt voor Rijkswaterstaat, volop gebruik van de mogelijkheden van EPS als lichtgewicht ophoogmateriaal. De specialisten van Joosten Groep staan de combinatie bij in het ontwerp, de levering en het aanbrengen van de EPS-constructies en wisten tot op heden al flink wat optimalisaties door te voeren. 

Bij Joosten Groep is specialistische kennis aanwezig waardoor je er terecht kan voor alles wat te maken heeft met infrastructuur, watermanagement en groen in de openbare ruimte. “Juist op projecten van deze omvang komt onze kracht naar voren. Wij weten dat er meer gevraagd wordt dan alleen het leveren van materialen”, zegt Martin Wal, commercieel directeur van Joosten Groep. “Ieder groot project heeft zo zijn uitdagingen ten aanzien van het ontwerp, de planning en op financieel vlak. Wij zijn als groep in staat om als partner mee te denken om tot slimme oplossingen te komen, die het verschil kunnen maken in kwaliteit, bouwtijd, MKI-waarde én prijs. Binnen onze club van specialisten kunnen we een aannemer bijstaan in het ontwerp van de lichtgewicht ophoogconstructie, in het leveren van de EPS-materialen en in het aanbrengen ervan via onze partner Bonneveld. Het OLA-principe noemen we dat bij Joosten, ontwerp leveren en aanbrengen”

De specialisten van Joosten Groep staan de combinatie bij in het ontwerp, de levering en het aanbrengen van de EPS-constructies en wisten tot op heden al flink wat optimalisaties door te voeren.

Projectteam

De A9 Badhoevedorp – Holendrecht is binnen Joosten Groep geclassificeerd als een GP-project. “Een project van een dergelijke omvang vraagt om de juiste mensen met de juiste kennis en ervaring”, vindt Wal. “Dat is ook de reden dat we vrijwel direct een projectteam hebben geformeerd. Alle grote infrastructurele projecten vliegen we op deze manier aan. En dat wordt gewaardeerd, ook door VeenIX.” Op dit project heeft Joosten een vast team als aanspeekpunt dat alle belangen behartigt. Op het moment dat Joosten Groep werd ingeschakeld door VeenIX was er voor de bouw van veel kunstwerken EPS als lichtgewicht ophoogmateriaal voorzien. “Er was heel veel EPS begroot met een zwaar type. Bovendien zat er een MKI-verplichting op het project. Wij hebben vervolgens binnen het ontwerpteam Erik Kwast van Kwast Consult aangedragen, Erik is ook partner van Joosten Concepts, onderdeel van Joosten Groep. Zo hebben wij bij kunnen dragen aan het optimaliseren van de zware EPS-types naar een lichter type. Dankzij deze geoptimaliseerde oplossing ontstond er een aanzienlijke reductie in de totale MKI-impact op de leveranties van EPS en tevens een financieel voordeel. Komt nog bij dat wij voor het geleverde EPS een terugnamegarantie kunnen bieden bij einde levensduur. Dat samen resulteert in een extreem lage MKI-waarde.”

Als Joosten Groep beschouwen we constructies altijd integraal.

Van het een komt het ander

Het geoptimaliseerd ontwerp in combinatie met de lage MKI-waarde maakte dat Joosten Groep alleen vorig jaar al meer dan 35.000 m3 EPS heeft weggezet in het project. “Inmiddels hebben we voor het volgende deelgebied wederom de tender gewonnen”, zegt Wal met gepaste trots. En daar blijft het niet bij. “Als Joosten Groep beschouwen we constructies altijd integraal. Vaak komt er een gewapende grondconstructie bovenop of een schanskorf tegenaan. Deze raakvlakken borgen we intern bij Joosten en we stellen samen met de klant het integrale ontwerp op. Een dergelijke constructie voeren we ook uit volgens het OLA-principe, waar we zowel het ontwerp, de leveranties en de realisatie integraal uitvoeren samen met onze vaste partners. Daarnaast kan de combinatie op het project gebruik maken van ons brede assortiment. Er zijn bijvoorbeeld ook grote kunststof leidingtracés verstrekt en vanuit Joosten Productie en Lastechniek maatwerk PE-putten op het werk geleverd. Daar ligt de kracht van de Joosten Groep. Vanuit een concurrerende positie brengen we kennis en kunde in het project. Vanuit deze gedachte kan de aannemer of combinatie met slechts één partij aan boord vele complexe vraagstukken afvangen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.