Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Een heuse vakschoolvoor de funderingsbranche
Welkom in de funderingsbranche!

Een heuse vakschoolvoor de funderingsbranche

Als dé opleidingspartner voor bedrijven in de bouw, infra en logistiek, breidt Trainingscentrum Crescendo met ingang van september zijn disciplines uit met een heuse vakschool voor de funderingsbranche. Daarmee geeft het in Hoorn gevestigde instituut een praktijkgericht antwoord op de marktvraag.

De funderingswereld is volop in beweging en de aandacht voor veiligheid, organisatie en kwaliteit neemt verder toe. Om juist op díe ontwikkelingen in te spelen, start Trainingscentrum Crescendo de nieuwe opleidingstak. “De afgelopen jaren kregen we vanuit de markt steeds vaker de vraag om een goede en toegankelijke opleiding te ontwikkelen”, aldus directeur Joop van der Wal. “Via een doorontwikkeling van eerdere initiatieven zijn we samen met branchevereniging NVAF en diverse werkgroepen tot een geweldig eindresultaat gekomen: de vakschool voor de funderingsbranche.”

Joop van der Wal, directeur van Trainingscentrum Crescendo.

Drie opleidingen

Vanaf september gaat Crescendo voor zowel startende als meer ervaren mensen in de funderingswereld drie opleidingen (zie ook www.traincrescendo.nl) op maat verzorgen. “Elke opleiding is gericht op specifieke functies in de sector”, vervolgt Joop. “Zo hebben we voor de medewerker ónder de machine de opleiding Funderingswerker, een opleiding die zich vooral richt op het aanbrengen van diverse funderingsoplossingen.” 

De studie Funderingsspecialist, vooral bestemd voor machinisten en heibazen, is daarop het vervolg. Naast theorie, praktijk en het examen van TCVT W 403, omvat deze variant ook de nodige aanvullende modules. 

Leiding geven aan funderingen is de noemer waaronder de derde opleiding wordt aangeboden. Hiermee focust Crescendo zich vooral op werkvoorbereiders, toezichthouders en uitvoerders binnen de funderingsbranche. “Funderen is een vak”, besluit Joop. “Met de start van de vakschool benadrukken we dat andermaal!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.