Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Betere projecten met slimme 4D planningsoplossingen
Alle projectdeelnemers worden op elk moment geïnformeerd waardoor miscommunicatie wordt voorkomen.

Betere projecten met slimme 4D planningsoplossingen

Het organiseren van bouwprojecten wordt steeds complexer door toenemende regelgeving over veiligheid, milieu en duurzaamheid.  Efficiency zoals bouwlogistiek en dus het rendement komt daardoor verder onder druk. Dit vraagt niet alleen om betere, coherente projectinformatie van alle projectbetrokkenen, maar vooral om het integreren van projectgegevens van alle keten-partners zoals de planning en begroting van de inzet van materiaal, materieel en personeel. De oplossing hiervoor ligt volgens Joost Wijnen van Cadvisual BV in slimme 4D planningsoplossingen. 

Joost Wijnen werkt aan een verdergaande digitalisering van het bouwproces door 3D bouw informatie modellen (BIM) voor ontwerp en engineering inzetbaar te maken voor projectbeheersing. “Actuele sturingsinformatie maken wij beschikbaar middels projectdashboards, veelal op basis van de planning en begroting. Dit past in het opkomende beleid van bouwondernemingen om datagestuurd te werken om zo project overstijgende inzichten te verkrijgen. Deze single source of truth ontsluit tevens relevante projectinformatie naar de bouwplaats en toeleveranciers.”

Het virtuele model geeft antwoord op vragen over veiligheid, milieu, duurzaamheid en logistiek.

Sturen op rendement

Door de projectinformatie centraal te stellen, wordt de digital twin van het project opgebouwd vanuit verschillende projectdisciplines. Dit virtuele model geeft zo antwoorden met onderbouwing op genoemde vraagstukken over veiligheid, milieu, duurzaamheid en bouwlogistiek. Hierdoor ontstaat meer grip op de projectcoördinatie. Volgens Joost bieden deze BIM gebaseerde projectmanagementoplossingen het inzicht en de middelen om doorlopend te sturen op het rendement van bouwprojecten. “Alle projectdeelnemers worden op elk moment geïnformeerd waardoor miscommunicatie wordt voorkomen. Slim werken met BIM leidt zo tot betere projecten!”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.