Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Algeco levert duurzame tijdelijke accommodaties
Algeco bestaat in de basis ruim 65 jaar en is op het gebied van tijdelijke accommodaties dé referentie.

Algeco levert duurzame tijdelijke accommodaties

Heijmans en Rijkswaterstaat streven bij de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Twello naar een zo duurzaam en circulair mogelijke uitvoering. Daar horen uiteraard ook passende tijdelijke accommodaties bij. En laat dat nou net het specialisme zijn van Algeco Bouw & Winkels. Zo kan de schottenkeet bijvoorbeeld bestempeld worden als de meest duurzame en circulaire accommodatie die er is. Maar ook bij de huurunits staan deze thema’s centraal.

De buitenzijde is voorzien van een specifieke bestickering die het duurzame karakter van het A1-project onderstreept.

Wij hebben al tientallen jaren een uitstekende relatie met Heijmans, begint Edward Avis, commercieel manager bij Algeco Bouw & Winkels. “Op basis van hun wensen de gekozen locatie en de projectduur, selecteren wij de meest efficiënte accommodatie. Dat gebeurt doorgaans al tijdens de tender, zodat Heijmans de raming kan meenemen in de aanbieding”. Voor de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Twello heeft Algeco niet alleen de schottenkeet verzorgd, maar ook nog diverse schakelunits, een opslag- en werkplaats in de vorm van een loods en diverse standalone units verspreid over het 15 kilometer lange tracé. “Als wij een accommodatie verzorgen, doen we dat van A tot Z, dus compleet gemeubileerd en sleutelklaar. De aannemer heeft er zelf dus geen omkijken naar.”

Er liggen dertig zonnepanelen op het dak van de keet.

Duurzaam in vele opzichten

De schottenkeet is opgebouwd uit houten sandwichpanelen met isolatie ertussen. “De keet wordt volledig in het werk opgebouwd”, legt Edward uit. “Een duurzamer product dan hout is er eigenlijk niet. Komt nog bij dat het aantal transportbewegingen beperkt blijft. De panelen van de schottenkeet worden namelijk gestapeld op één vrachtauto. Op het A1-project gaat het om een 1-laagse schottenkeet van 12 bij 21 meter. We kunnen ook 2 of zelfs 3 hoog bouwen.” Zou je diezelfde oppervlakte willen creëren met units, dan zijn er volgens Edward minstens vier keer zoveel vrachtauto’s benodigd. Eenmaal gemonteerd, wordt de schottenkeet geschilderd in de huiskleuren van de aannemer. De laklaag is tevens bedoeld voor het behoud van het materiaal. Werd zo’n schottenkeet voorheen nog verwarmd met een gasgestookte cv-ketel, tegenwoordig wordt de verwarming en koeling geregeld door middel van een energiezuinige split-airco-installatie met warmtepomptechnologie. “Verder liggen er dertig zonnepanelen op het dak, maken we gebruik van energiezuinige LED-verlichting en waterbesparende kranen in de keet.”

Ook de geschakelde huurunits van Algeco mogen gerust als duurzaam bestempeld worden.

Luxueuze uitstraling

Ook de geschakelde huurunits van Algeco mogen gerust als duurzaam bestempeld worden. Edward: “Het is ons nieuwste type unit, zeer goed geïsoleerd en voorzien van LED-verlichting. Op dit project liggen er ook nog zonnepanelen op het dak. Bij de A1 hebben we vier van deze units aan elkaar geschakeld. Ze zijn ingericht als informatie- en bezoekerscentrum voor omwonenden en andere geïnteresseerden. De units zijn eveneens volledig gemeubileerd geleverd, compleet met pantry, en in dit geval zelfs uitgevoerd met vloerbedekking in plaats van het reguliere marmoleum. Dit zorgt voor een luxueuze uitstraling en bevordert tevens de akoestiek. Verder is de buitenzijde voorzien van een specifieke bestickering die het duurzame karakter van het A1-project onderstreept.” Minder luxueus maar minstens zo functioneel is de opslag- en werkplaats. “Die hebben we in allerlei soorten en maten. De breedte varieert van 5 tot 15 meter vrije overspanning, terwijl de lengte per 2,5 meter is aan te passen. Tot slot hebben we, verspreid over het project, nog een aantal standalone-units, schaftwagens en containers geplaatst.”

Algeco levert de units en schottenketen van A tot Z, compleet gemeubileerd en sleutelklaar.

Verdere verduurzaming

Algeco bestaat in de basis ruim 65 jaar en is op het gebied van tijdelijke accommodaties dé referentie. “We zijn vooral bekend bij bouwend Nederland maar zijn ook sterk vertegenwoordigd in de industrie, retail, horeca en recreatie”, benadrukt Edward. “Ondanks dat onze accommodaties voldoen aan het bouwbesluit voor tijdelijke gebouwen, merken we dat er steeds meer vraag komt naar hogere isolatiewaarden. Daar gaan wij uiteraard in mee, door gebruik te maken van zwaardere dak-, wand- en vloerisolatie. We zijn voortdurend bezig met verdere stappen te zetten in verduurzaming. Zo zijn er ondertussen al mogelijkheden om regenwater op te vangen om toiletten door te spoelen en om energie uit de zonnepanelen op te slaan. Tot slot zitten we ook op veiligheidsvlak niet stil. We zijn gecertificeerd voor trede 2 op de Safety Culture Ladder en hebben onszelf verplicht om dit jaar trede 3 te behalen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.