Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Bosch Beton wil 100% circulaire productie van keerwanden
Voor de regionale tramlijn Utrecht-Nieuwegein-IJsselstein (SUNIJ-lijn) zijn de keerwanden van Bosch Beton toegepast.

Bosch Beton wil 100% circulaire productie van keerwanden

Bosch Beton, fabrikant van betonnen keerwanden, legt bij de productie de focus op duurzaamheid en circulariteit. Met als doel te komen tot een 100% circulaire productie van hun keerwanden. Het bedrijf weet hoe je de MKI (Milieukostenindicator)-waardes kunt verlagen door optimalisaties in producten en mengsel.

Bosch Beton is de eerste keerwandenfabrikant ter wereld die een CSC Goud certificaat behaalde, wat aangeeft dat de betonproducten op een duurzame en verantwoorde manier geproduceerd zijn. Een mooie grote vervolgstap is de toekenning van de MKI-waarde aan de keerwanden van Bosch Beton. Voor keerwanden bestaat deze standaard nog niet. Inmiddels zijn alle MKI-toetsingen hiervoor afgerond en is het wachten op de toekenning van deze waarde.

Duurzaamheid

Sinds de overname van het bedrijf vorig jaar kiest Bosch Beton bewust voor de productie van kwalitatief goede en duurzame producten voor nu en in de toekomst. De levensduur van het eindproduct moet minimaal 50 tot 100 jaar bedragen. Bovendien moet het daarna ook weer volledig te recyclen zijn. Dat betekent dat Bosch Beton met zuivere grondstoffen moet blijven werken om goede recyclebare materialen te kunnen produceren. 

Station Chèvremont in Kerkrade: de bestaande hellingbaan is vernieuwd, uitgevoerd in keerwanden. Voor de structuur van de keerwanden is een speciaal ontwerp gemaakt gebaseerd op de spoorlayout van een specifiek emplacement.

Biodiversiteit

Een stap verder gaat het als ook de toepassing van het product een bijkomend duurzaam effect creëert. Dergelijke toepassing vraagt om effectieve samenwerking. Bosch Beton lanceerde afgelopen zomer de bio-keerwand die in samenwerking met MVO Nederland, een hovenier en een advies- en ingenieursbureau tot stand kwam. Een circulaire wand die speciaal is ontwikkeld om de biodiversiteit te bevorderen. De eerste ecologische resultaten zijn positief!

‘Building a solid future’

De klantbelofte van Bosch Beton is ‘Building a solid future’. De fabrikant heeft de ambitie om de milieubelasting te verlagen en streeft naar een zo klein mogelijke footprint van zichzelf en haar klanten. Daarvoor blijft het bedrijf innoveren en verduurzamen. In de toekomst wil zij hun keerwanden 100% circulair kunnen produceren. Zo is Bosch Beton recent overgegaan op biologisch vulmateriaal en onderzoekt zij hoe verbruikt cement in de toekomst kan worden hergebruikt. Ook logistiek heeft de aandacht en bekijkt Bosch Beton om met data en technische oplossingen zo min mogelijk kilometers te maken.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.