Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Vacature: Beleidsadviseur Water, Riool en Civiele kunstwerken

Vacature: Beleidsadviseur Water, Riool en Civiele kunstwerken

Odijk | 6-10-2023 | 36 uur | HBO werk-denk niveau | Max. € 5.009,- (schaal 10)

Een persoonlijke benadering en plezierig werken in een gemeente waar iedereen elkaar kent.

Werken bij gemeente Bunnik betekent dat jij staat voor jouw vak. Je wordt geïnspireerd en uitgedaagd door de vraagstukken van de bewoner en de landelijke opgaven op te pakken. Je staat midden in de samenleving.

Bij gemeente Bunnik durven we nieuwe wegen te bewandelen, houden van aanpakken en kunnen snel inspelen op relevante geluiden in onze samenleving. In dialoog zoeken we naar oplossingen. Dat doen we met inwoners, ondernemers en de partners in de regio.

In onze compacte organisatie hebben we de ruimte om onze professionaliteit naar eigen inzicht te tonen. Je hebt veel vrijheid om je te ontwikkelen. Zelforganisatie is daarvoor de basis. Onze flexibele werktijden, moderne faciliteiten en flexplekken maken dat mogelijk.

De Beleidsadviseur Water, Riolering en Civiele kunstwerken maakt onderdeel uit van afdeling Ruimtelijk Regie, bestaande uit 25 collega’s.

JE BAAN BIJ BUNNIK

Het programma Water en Riolering*, dat in de plaats is gekomen van het gemeentelijk rioleringsplan, is in juni 2023 vastgesteld. Dat beleidsstuk is de basis voor de taken en trajecten die je initieert. Jij bent resultaatverantwoordelijke voor de assets op het gebied van water en rioleringen, waar ook duikers, civiele kunstwerken toe behoren.

Zo kan je dag eruit zien.

  • Je start met het checken van je mailbox en het zaaksysteem. Daar zie je dat een vraag vanuit de raad of een inwoner is binnengekomen wat het afkoppelen van riolen nu heeft opgeleverd voor het watermanagement in de gemeente. Die vraag moet deze week nog beantwoord worden, dus je plant een overleg met je collega-adviseur.
  • Je haalt de bezoeker op van Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden, waarmee je om 10 uur een overleg hebt gepland om te spreken over de gezamenlijke doelen, zoals het emissieloos varen op de Kromme Rijn en de wateropgave voor de komende jaren.
  • Daarna toets je de woningbouwopgave voor twaalf woningen in een van de kernen van de gemeente aan de criteria voor riolering.
  • Dan is het tijd voor een lunch met je collega’s aan de gezamenlijke tafel in de hal, waar ook een bestuurder kan aanschuiven.
  • Daarna staat er een locatiebezoek gepland met de projectleider in de Engboogerdbuurt. Tijdens deze wandeling kijk je samen met je collega naar eventuele knelpunten en doe je inspiratie op voor het volgende project in de Oranjebuurt.
  • Weer op kantoor samen met de adviseur water bereid je de werkbijeenkomst voor om projectgebied Langstraat de opgave definiëren waarin zowel de tuinen als de buitenruimte klimaatadaptiever gemaakt moeten worden om wateroverlast te voorkomen. Je zet een herinnering in je agenda om de toetsingsresultaten van uit de rioolinspectie daarop te analyseren.
  • Aan het eind van de middag heb je nog even de tijd om rustig je mail door te lezen. Je hebt namelijk de volgende week een overleg van de netwerkorganisatie Water & Klimaat en je bereidt vooraf de portefeuillehouder hierop voor.

WIE BEN JIJ?

Houd je van afwisselend werk, waarbij je betrokken bent van bewoner tot aan college bij vraagstukken voor water, riolering en kunstwerken, dan pas jij in deze kleine gemeente met een grote impact. Jij kan vanuit de abstracte visie komen tot concrete resultaten en houdt daarbij de processen en tijdlijn in de gaten. Je kan je voorstellen en ideeën goed op papier zetten, voor onder andere memo’s en stukken ter besluitvorming Je kan hier buiten het verschil maken, door samen te werken met onder andere de woningbouwcorporatie en buiten het resultaat zien van de doelen die in het beleid staan beschreven.

Je kent je vakgebied en weet tegelijk ook om expertise in te huren waar dat nodig is. Op dit manier weet jij te zorgen voor een goede input en juiste afweging op jouw thema’s.

Een professionele houding en vaardigheden voor samenwerken, zullen zorgen dat je je als een vis in het water voelt. De gemeente Bunnik werkt veel samen, en zo kunnen we veel bereiken, zowel met je collega’s als met kennisnetwerken of woningbouwcorporaties. Je denkt in mogelijkheden en oplossingen. Je bent een deskundig en proactief sparringpartner voor organisatie, management en bestuur, en vooral ook voor het team.

Competenties:

  • Communicatievaardig;
  • Planmatig en resultaatgericht kunnen werken;
  • Stressbestendig;
  • Besluitvaardig;
  • Flexibel;
  • Teamspeler en klantgericht;
  • Gevoel voor belangen van verschillende partijen;
  • Goede beheersing van Nederlandse taal in woord en geschrift.

Ervaring en kennis:

  • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO in de richting van watermanagement en/of Civiele Techniek.
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als rioolbeheerder binnen een overheidsorganisatie
  • Ervaring als ambtelijk opdrachtnemer voor grote herinrichtingsprojecten.

WAT BIEDEN WIJ?

Het salaris bedraagt maximaal € 5.009,00 bruto (schaal 10; salarispeil 2-1-2023) op basis van 36 uur per week. De Cao gemeenten vormt de basis voor je arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je kwaliteiten, kennis en vaardigheden wordt je ingeschaald.

De aanvullende arbeidsvoorwaarden zijn onder andere een reiskostenvergoeding en een individueel keuzebudget ter waarde van 17,45% van je bruto loon. Dit keuzebudget kun je gebruiken om je verloftegoed uit te breiden, financiering van een studie of als extra salaris. Bij de gemeente Bunnik geven we je volop ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling en groei, en zijn er diverse (vakgerichte) opleidingsmogelijkheden.

SOLLICITEREN & INFORMATIE

Neem voor meer informatie contact op met Walter Overbeek, e-mail w.overbeek@bunnik.nl. Wil je laten zien wie je bent, mail dan je CV en motivatie uiterlijk 5 november 2023 naar werkenin@bunnik.nl.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne sollicitanten voorrang. Gemeente Bunnik hanteert voor werving en selectie de NVP sollicitatiecode.

Gemeente Bunnik staat voor diversiteit. Je bent wie je bent. Ongeacht je leeftijd, geaardheid, achtergrond of (arbeids)beperking; je bent van harte welkom!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.