Platform over civiele techniek & infrastructuur
Topografische werkzaamheden in bouw- en spoorwegsector

Topografische werkzaamheden in bouw- en spoorwegsector

Bij projecten in de bouw- en spoorwegsector, is het van groot belang dat alle topografische handelingen met de grootste nauwkeurigheid worden uitgevoerd. Met de combinatie van kennis en ervaring én het gebruik van de nieuwste technologieën en topografische apparatuur, biedt Duyck Landmeetkunde in élke situatie een oplossing.

Voor het hechte team van ervaren medewerkers van Landmeetkunde Duyck is geen uitdaging te groot. Ze zijn actief op heel wat verschillende terreinen, zoals bouwprojecten en spoorwegwerven. Pieter Duyck leidt samen met zijn echtgenote, architecte Joke Roose, dit groeiende bedrijf en beide zijn trots op het geoliede team.

Flexibel, snel en nauwkeurig handelen

Duyck: “Als specialist in de spoorwegsector, moet je sterk kunnen samenwerken en flexibel zijn. Zoals laatst het geval was na de ontsporing van een goederentrein bij Sinaai (B) tussen Antwerpen-Noord en Gent-Zeehaven.” Over een traject van maar liefst vier kilometer was de schade aan de spoorinfrastructuur enorm. “Spoornetbeheerder Infrabel werkte met twee aannemers aan dit traject. Landmeetkunde Duyck was hier het overkoepelend landmeterskantoor.  Het volledige spoor moest vervangen worden in slechts drie dagen tijd. We hebben het naastliggende spoor opgemeten, en van daaruit een nieuw ontwerp gemaakt. Er kwam wat nachtwerk aan te pas om het ontwerp de volgende ochtend bij de aannemer neer te kunnen leggen. Vervolgens hebben wij geassisteerd bij de onderstopwerkzaamheden in de dagen daarna en de controle uitgevoerd. Nadat de laatste hand aan de herziening was gelegd, kon het traject weer ten volle in gebruik genomen worden.”

duyck_3_img_9322-kopieren

Opmeten van het naastgelegen tracé.

 

Up-to-date kennis en materialen

“Onze prioriteit is: streven naar hoge kwaliteit. Dat kan alleen als de kennis en materialen up-to-date zijn om de werkzaamheden uit te voeren. Wij beschikken over een uitgebreid gamma aan hoogtechnologische apparatuur en software. De nieuwste ontwikkelingen volgen wij op de voet en we werken met het meest nauwkeurige materiaal. Zo hebben wij geïnvesteerd in een spoorwegtrolley die in een kortere tijdspanne een groter tracé kan opmeten, waardoor wij nóg sneller en efficiënter kunnen werken.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.