Platform over civiele techniek & infrastructuur
Specialist in waterdichting
Waterdichting spoortunnel Kennedytunnel. SIR is dé specialist op het gebied van waterdichting en betonsanering in onder andere de infra, industrie en civiele sector.

Specialist in waterdichting

“Wij kunnen voorkomen én genezen”

Bij complexe vraagstukken op het gebied van waterdichting en betonsanering, moet je bij het Belgische Special Industrial Repair (SIR) zijn. SIR combineert al decennialang een sterk product en gedegen vakmanschap wat keer op keer voor uitstekende resultaten zorgt. “Wij bestrijden vocht dat grote schade kan aanrichten”, zegt Arno van Balen, operationeel manager bij SIR. “Van ondergrondse bouwwerken en tunnels tot lekkende kabeldoorvoeren.”

Waterdichtingswerkzaamheden nieuwe parkeergarage Marnix onder de Singelgracht in Amsterdam.

Voorkomen is beter dan genezen

“En met de overname van het bedrijf Polyproof -dé applicateur en grondlegger van het hotspray coatingproduct Polyurea- willen we lekkages en structurele problemen minimaliseren. Want voorkomen is nog altijd beter dan genezen”, zegt Arno. “Daarmee zijn we in feite wel een concurrent van onszelf geworden, omdat er dan minder behoefte kan ontstaan aan de waterdichtingswerkzaamheden van SIR.” Arno ziet veel ellende op de werven waarvan hij weet dat het in veel gevallen voorkomen had kunnen worden. “En precies dát kunnen we met Polyproof bieden. Door preventief maatregelen te treffen, helpt SIR met zusterbedrijf Polyproof onze klanten om de levensduur en de prestaties van objecten te verbeteren, wat weer leidt tot minder onderhoud en herstelwerkzaamheden in de toekomst.” Arno ziet het dan ook als een absolute meerwaarde dat SIR op deze manier een optimale, preventieve en breed inzetbare oplossing kan bieden aan klanten.

Klant en kwaliteit staan centraal

Naast het belang van de klant staat kwaliteit centraal bij SIR. “Onze toewijding aan het leveren van hoogwaardige resultaten vormt de kern van elk project”, vervolgt Arno. “Dankzij de uitzonderlijke chemische eigenschappen van de ultiem snel uithardende hotspray Polyurea in combinatie met de professionele manier van aanbrengen van de Polyurea-coating door gecertificeerde applicateurs volgens strikte procedures, ontstaat een sterke hechting. Indien nodig zorgt Polyproof voor tussentijdse rapportages en na voltooiing van het project voor een applicatiegarantie.”

A24 Blankenburgverbinding: De professionals van Polyproof hebben de waterdichting van de eerste 1.700 m2 aan tunneldek in slechts vier dagen gerealiseerd.

Veelzijdig toepasbaar

“Polyurea beschermt beton en metaal tegen water, zuren, zouten en chemicaliën en is daarmee vreselijk breed inzetbaar”, benadrukt Arno. “De waterdichte laag is na 13 seconden beloopbaar en na 24 uur kan er met groot materieel overheen gereden worden. Ideaal dus in de infra. Maar ook in de civiele sector en de industrie is de hotspray techniek ideaal inzetbaar omdat de chemische en mechanische eigenschappen van de Polyurea coatings op een bijzonder hoog niveau liggen.” Polyurea is zeer sterk, tot 400% blijvend elastisch waardoor zettingen worden opgevangen, slagvast, stootvast en scheuroverbruggend. “Waar je het ook toepast, het resultaat is een naadloze, waterdichte coating, zónder schadelijke effecten voor het milieu.” De Polyurea hotspray coating is daarmee eveneens een geavanceerde en duurzame optie voor dakbedekking. Met name voor groen- of sedumdaken: het blijft flexibel, hecht op diverse ondergronden én vanwege de waterdichte bescherming tegen wortelgroei.

Infra waterdichting zeesluis Terneuzen Sassevaart.

Specialistische ervaring flexibiliteit

Een mooi project waar de kwaliteit, de specialistische ervaring en de flexibiliteit van SIR en Polyproof zijn verenigd, is de A24 Blankenburgverbinding, waar bouwconsortium BAAK in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden uitvoert. “Tijdens dit project moest BAAK met spoed op zoek naar een alternatief voor het waterdicht maken van circa 7.000 m2 aan tunneldek. BAAK had al vaker met SIR als onderaannemer gewerkt (voor het maken van waterdichte injecties) en wij stelden Polyurea van Polyproof voor. Er is vervolgens heel snel en daadkrachtig doorgepakt waardoor deze megaklus binnen de gestelde termijn gerealiseerd is.”

Gecombineerde deskundigheid

Volgens Arno leidt de synergie tussen SIR en Polyproof tot een efficiëntere projectuitvoering. “Waar SIR jarenlange ervaring heeft in betonsanering en waterdichting, staat Polyproof bekend om de speciale precisie en vakmanschap bij het aanbrengen van Polyurea coatings. Hierdoor bieden we een naadloze integratie van betonsanering, waterdichting én preventieve Polyurea-coating, wat zorgt voor een uniforme en duurzame bescherming van oppervlakken tegen corrosie, waterinfiltratie en andere invloeden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.