Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
SMT Netherlands te Emmeloord is op zoek naar een werkvoorbereider (40 uur p/w)

SMT Netherlands te Emmeloord is op zoek naar een werkvoorbereider (40 uur p/w)

Als werkvoorbereider bij SMT in Emmeloord is geen dag hetzelfde. Dat lees je natuurlijk standaard in elke vacature tekst, maar bij ons is het écht zo.

Zodra je ’s ochtends binnenkomt weet je nooit wat je die dag te wachten zal staan. De ene keer ga je een motorevisie voorbereiden en een andere keer ben je bezig om een extern bedrijf in te schakelen voor het vervangen van bijvoorbeeld een hydrauliekslang. Wat je echter ook doet, van al je taken maak je het jouw missie om ervoor te zorgen dat de servicemonteur volledig voorbereid de weg op gaat. En doordat dit directe invloed heeft op de inzetbaarheid van machines bij onze klanten, ben jij een hele belangrijke spil binnen de organisatie.

Uiteraard is er tussen alle drukte door ook tijd voor een bak koffie (wij zijn allemaal koffiedrinkers op de afdeling!) Je team bestaat uit Service Coördinatoren, Planners en Projectcoördinatoren. Samen zorgen jullie ervoor dat storingen, reparaties en onderhoud van machines die bij onze klanten op locatie staan, op een efficiënte manier kunnen worden uitgevoerd door onze servicemonteurs. Ondanks dat jij je eigen takenpakket hebt, werk je ook veel samen met je collega’s.

Waar ben je zoal de hele dag mee bezig:

Nadat de planner een klus voor onze servicemonteurs heeft ingepland, ga jij je bezighouden met de voorbereiding van de klus. Via onze geavanceerde systemen hou je goed overzicht op de te voorbereiden klussen, zodat je geen enkele klus mist. Je bereidt de klus zo goed mogelijk voor en zorgt ervoor dat naast de benodigde onderdelen ook op de locatie alles geregeld is om de klus veilig en met het juiste kwaliteitsniveau door de monteur in één keer uitgevoerd kan worden. Van speciaal gereedschap, een hijskraan of hoogwerker jij zorgt ervoor en onderhoud het contact met de verschillende partijen. Jij haalt hierdoor elke dag weer voldoening uit het tevredenstellen van de monteurs én klanten.

Je houdt daarnaast scherp in de gaten of de bestelde onderdelen beschikbaar zijn en onderneemt indien noodzakelijk je de juiste acties om ervoor te zorgen dat alles op tijd bij de monteur wordt geleverd.

Is het uitvoeren van de klus op locatie niet mogelijk? Dan zorg je ervoor dat de machine naar de werkplaats wordt getransporteerd. Dit is vaak een hele operatie, maar jij zorgt ervoor dat dit in goede banen wordt geleid!

Zodra de monteur de klus heeft geklaard ben jij verantwoordelijk voor een snelle en correcte afhandeling van de uitgevoerde werkzaamheden. Dit houdt onder andere in dat jij de verbruikte onderdelen en gemaakte uren aan de hand van zijn werkrapport controleert en ervoor zorgt dat er een correcte factuur richting de klant verzonden kan worden. Ook ben je sparringpartner voor de servicemonteurs en beantwoord je technische vragen van onze klanten.

Wat maakt deze baan zo leuk?

Je staat midden in de operatie doordat je veel contact hebt met de servicemonteurs. Regelmatig komen er spoedklussen tussendoor en daardoor is het werk vaak ad hoc, maar door op een goede manier te schakelen maakt dit jouw dag telkens uitdagend.

Aan de hand van technische tekeningen en andere online naslagwerken probeer je de monteur van een zo goed mogelijk advies te voorzien, soms zijn dit complexe puzzels die jij mag oplossen.

Natuurlijk wordt er hard gewerkt maar tussendoor is er genoeg ruimte voor (flauwe) humor.

Wat krijg je verder van SMT?

 • Een goed salaris, SMT behoort tot de top 25% best betalende werkgevers van Nederland;
 • Een vaste 13e maand;
 • 40 verlofdagen;
 • Een telefoon van de zaak;
 • Na een jaarcontract ontvang je een vaste aanstelling (indien we van beide kanten positief zijn);
 • Een onwijs mooie baan waarin je op afstand werkt met de beste Construction Equipment machines van Volvo en Sennebogen overslagmachines;
 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden via onze eigen SMT Academy en kansen om door te groeien binnen SMT.

Deze baan past bij je als je:

 • Nu als monteur werkzaam bent en graag een volgende stap in je carrière wilt maken;
 • Of als je nu al werkzaam bent als projectcoördinator en graag wilt werken met machines van Volvo en Sennebogen;
 • Of als je pas afgestudeerd bent aan een relevante technische opleiding en je een mooie start van je carrière wilt;
 • Kennis hebt van hydrauliek, pneumatiek, motoren en elektra;
 • Je goed kunt werken met computersystemen, communicatief vaardig bent en stressbestendig.

Wie is SMT?

SMT is een toonaangevend full service distributiebedrijf, gespecialiseerd in construction equipment, material handling en recycling equipment in Nederland. Hier zijn we de exclusieve distributeur van Volvo Construction Equipment, Sennebogen en Holms. Met op 2 strategisch gekozen locaties in Emmeloord en Nieuwkuijk zijn wij altijd bereikbaar voor onze klanten. Wij leveren A-merk machines die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen in de markt. Wij leveren een service die verder gaat en verwachtingen overtreffen! Dit dwingt ons om continu te innoveren en te investeren in onze mensen. En dat loont: zo waren wij Sennebogen Dealer of the year en ontvingen wij de #1 Uptime Dealer award van Volvo CE!

Laten we kennis maken! 

Voor meer informatie over de vacature bel je met Angela, HR-adviseur, via 06-57560121, maar appen mag natuurlijk ook. 

Interesse?   Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.
  
Zodra we je CV hebben ontvangen nemen we zo snel mogelijk contact met je op!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.