Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Natuurlijke en esthetisch fraaie geluidsschermen langs het spoor
Maatwerk Kokowall geluidsscherm langs het spoor in Wehl: de palen zijn extra lang uitgevoerd zodat er prikkeldraden tussen gespannen kon worden.

Natuurlijke en esthetisch fraaie geluidsschermen langs het spoor

Nederland staat voor een enorme woningbouwopgave: de komende tien jaar moeten er een miljoen woningen bijkomen. Wie woningen wil ontwikkelen in bebouwd gebied, komt niet zelden uit nabij spoorlijnen. Daar is of komt vaak nog ‘ruimte vrij’, bijvoorbeeld bij de herontwikkeling van oude bedrijfs- of industrieterreinen. Ook het buitengebied kan niet achterblijven, waardoor nieuwbouwprojecten soms naast een spoorlijn gebouwd worden. Door de toepassing van duurzame, natuurlijke Kokowall® Geluid-schermen van Kokosystems is er minder geluidshinder voor omwonenden en het ziet er ook nog fraai uit!

Natuurlijk en duurzaam geluidsscherm

“Onze Kokowall® Geluidsschermen zijn volledig ontworpen en geproduceerd in Nederland”, vertelt Arjan Kick, projectmanager bij Kokosystems. De schermen bestaan voor 98,8% uit recyclebare materialen en zijn gecategoriseerd in de hoogste milieuklasse voor wat betreft de carbon footprint. Elk scherm bevat een geluidsisolerende plaat die voor de daadwerkelijke geluidsisolatie zorgt. De buitenzijde van de schermen wordt afgewerkt met kokosvezels die de ideale aanhechting bieden voor diverse soorten klimplanten. “Ik durf best te zeggen dat het één van de fraaiste oplossingen voor het verminderen van geluidsoverlast is. Het natuurlijk ogende en begroeibare geluidsscherm heeft dan ook een hoge acceptatiegraad in woonwijken.”

Woonwijk langs het spoor

Kick noemt twee recente nieuwbouwprojecten langs het spoor, waar zijn fraaie geluidsschermen worden geplaatst. “In Bathmen worden 16 woningen gebouwd in een weiland naast het spoor. Daar plaatsen we een 115 meter lang scherm van 2,5 meter hoog. Bij de Loyolalaan in Vught, waar een project ontwikkeld wordt, is naar aanleiding van een akoestisch rapport van de gemeente een geluidsscherm verplicht gesteld. Daar plaatsen wij een scherm van 385 meter lang en 4 meter hoog. Beide Kokowall® Geluidsschermen worden voorzien van beplanting aan beide zijden.”

Impressie toekomstig geluidsscherm langs de Loyolalaan in Vught ten behoeve van het nieuwbouwproject Loyolapark. In dit project zullen veel hoogteverschillen worden opgevangen, middels een trapsgewijze bouwmethode.

Snelle installatie op kleine werkruimte

“Bij ons wordt alles in eigen beheer gemaakt, waardoor we projecten turn-key kunnen aanvliegen. Een snelle installatie op een plek met weinig bouwruimte is voor ons dan ook geen enkel probleem. Uiteraard moeten we bij werkzaamheden langs het spoor aan bepaalde voorwaarden voldoen, maar een buitenwerkingstelling is vaak niet nodig. We denken graag mee in dit soort projecten en zorgen voor een veilige installatie van onze schermen.”

Maatwerk

Elk project is uniek. “Onze producten zijn uitermate geschikt voor maatwerk”, vervolgt Kick. “Het Kokowall® Geluidsscherm is modulair opgebouwd en daardoor in elke gewenste afmeting en kleurstelling te maken. Maar we denken ook mee in aanvullende projectspecifieke wensen of eisen, zoals trapsgewijze aanleg van een geluidsscherm of met een grondwerende constructie.” Kick geeft een mooi voorbeeld van een maatwerkproject langs het spoor in Wehl: “Bij deze geluidsschermen zijn de palen extra lang uitgevoerd zodat er tussen de stijlen prikkeldraden gespannen konden worden, ten behoeve van de veiligheid rondom het spoor.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.