Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Hydraulische bewegingswerken in de Grond- Weg- en Waterbouw
Hydraulische cilinders voor een ophaalbrug in Amsterdam.

Hydraulische bewegingswerken in de Grond- Weg- en Waterbouw

Klaar voor de V&R-opgave 

Hydroton heeft zich in de laatste jaren ontwikkeld als specialist binnen de civiele sector op het gebied van hydraulische aandrijftechniek. Dankzij een doortastende aanpak en de juiste vakkennis weten steeds meer opdrachtgevers het bedrijf uit De Meern te vinden.

“Dat er een enorme opgave voor ons ligt op het gebied van vervanging van kunstwerken, zoals (beweegbare) bruggen en sluizen is inmiddels bij iedereen bekend. Op het gebied van aandrijftechniek ontwikkelt Hydroton zich daarom steeds verder als totaalleverancier om deze projecten het hoofd te bieden.” Aan het woord is Paul Plomp, operationeel directeur bij Hydroton. “Naast de productie van maatwerk producten zoals hydraulische aggregaten, cilinders en besturingseenheden heeft Hydroton ook andere zaken op orde. Goede rekenbladen, gedetailleerde documentatie en een sterk serviceteam dat de installatie op locatie volledig aansluit, test en in bedrijf stelt.”

Hydraulische aggregaten voor twee sluizen in Almere.

Toonaangevende projecten

Hydroton heeft zijn expertise al vele malen eerder ingezet bij unieke projecten voor de Nederlandse en Belgische infrastructuur. Zo zijn in de afgelopen 10 jaar ruim 25 kunstwerken voorzien van een maatwerk aandrijving. Zowel ophaalbruggen, draaibruggen, spuisluizen en schutsluizen maken deel uit van het indrukwekkende portfolio. “Eén van de hoogtepunten in de afgelopen jaren waren voor ons de Reevesluizen bij Kampen, alwaar een schutsluis en een spuisluis werd gerealiseerd. Hier werd onze expertise op het gebied van aandrijftechniek erg gewaardeerd”, zegt Paul. Ook in 2023 is Hydroton volop actief geweest in de sector; zo werden onder andere twee sluizen in Almere voorzien van nieuwe hydrauliek en werd de elektro-mechanische aandrijving van een belangrijke brug in Amsterdam vervangen door een elektro-hydraulische aandrijving.

Onderscheidend vermogen

Het bedrijf uit De Meern onderscheidt zich onder andere door de unieke aanpak van projecten. Zo worden projecten in de ontwerpfase al voorzien van hydraulische schema’s en 3D-tekeningen. Hydroton innoveert en integreert slimme oplossingen om systemen intelligent en energiezuinig te maken. Ook neemt Hydroton vaak een groter deel van de scope voor zijn rekening; zo is ontwerpen en produceren van stangenstelsels voor rinketschuiven en draaipunten geen uitzondering, evenals het produceren van stand linialen en meetsystemen. Het aanbrengen van klemmenkasten en elektrische bekabeling op de aggregaten behoort tot de standaard werkzaamheden van het bedrijf.

Het wagenpark van Hydroton bestaat uit vier moderne servicebussen.

Specialist in maatwerk hydrauliek

Hydroton is ook actief in andere takken binnen de GWW. Zo produceert het bedrijf hydraulische aandrijvingen voor het voorspannen van wapeningsstaal, bijvoorbeeld in zware liggers en heipalen. Verder levert Hydroton ingenieuze elektronische vijzel- en schuifsystemen en produceert het bedrijf vijzels met een werkdruk van 700 bar. De bijbehorende besturingstechniek, software en mechatronica wordt in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd om de opdrachtgever een turnkey installatie te kunnen overhandigen en daarmee maximaal te ontzorgen.

“Met een team van ruim 30 techneuten werken wij dagelijks aan de verkoop, engineering,  productie en inbedrijfstelling van hydraulische systemen en installaties. Ook op het gebied van cilinders, besturingsblokken en andere componenten is Hydroton uw partner. We hebben ons bedrijf ingericht om in de komende jaren de toenemende vraag naar aandrijvingen in de civiele sector aan te kunnen en zijn klaar voor de toekomst! Ons motto is niet voor niets ‘Grenzeloos in beweging!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.