Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Flexibel in groot grondverzet
Bij de herinrichting A.C. de Graafweg (N241) neemt Jimmink Kolhorn het complete groot grondverzet uit handen van Boskalis.

Flexibel in groot grondverzet

Groot(s) in grondverzet, zo mogen we Jimmink Kolhorn toch wel typeren. Al vele decennia timmert het familiebedrijf aan de weg. Letterlijk en figuurlijk. Bij de herinrichting A.C. de Graafweg (N241) nemen ze het complete groot grondverzet uit handen van Boskalis. Een secure taak, veelal ook nog eens in de weekenden en nachten. 

Al sinds september 2021 is Jimmink Kolhorn actief op en rondom de A.C. de Graafweg. “Ruim voordat Boskalis buiten met de uitvoering is gestart, hebben wij op regiebasis alvast wat duikerbuizen geplaatst en de wat complexere watergangen verlegd en uitgegraven”, begint Stefan Jimmink, alweer de vierde generatie binnen het familiebedrijf. “Vanaf maart dit jaar zijn we met het aangenomen begonnen dat voor ons een kleine drie jaar in beslag neemt. We zijn in principe met twee rupsgraafmachines permanent op het werk actief, maar met regelmatig een piek van vijf of zes rupsen. En datzelfde geldt voor de inzet van onze kippers.”

Het verschil maken

Tot de scope van Jimmink Kolhorn behoort onder meer het uitgraven van de nieuwe watergangen langs de weg, het verwijderen van de oude fundaties en het verwerken ervan in de nieuwe fundatie, het aanbrengen van de voorbelasting, zand en steenkorrel. “En dat allemaal gefaseerd over het hele tracé van 12 kilometer”, zegt Stefan. “Uiteraard zijn onze machines uitgerust met GPS, zodat dat we heel efficiënt kunnen werken. Daarnaast maken we gebruik van grote transportmiddelen, zoals trekkers met 20 m3 kippers en diverse soorten rupsen met lange en standaard giek, om in korte tijd veel grond te kunnen verplaatsen. Maar het allerbelangrijkste is toch wel onze loonwerkersmentaliteit, waarmee we écht het verschil maken. Stilstaan is geen optie, we zorgen ervoor dat we onze kostbare tijd op het project heel effectief benutten. Ook in het weekend, op zaterdag en zondag, en zelfs ’s nachts.”

We zorgen ervoor dat we onze kostbare tijd op het project heel effectief benutten. Ook in het weekend en zelfs ’s nachts.

Modern machinepark

Jimmink Kolhorn is een echt familiebedrijf. “We zijn van oorsprong een loonbedrijf opgericht in 1943, maar hebben onze expertise in de loop der jaren verder uitgebreid. Zo zijn we nog altijd actief in de agrarische sector, maar ook sterk in groot grondverzet, draineren en cultuurtechniek”, zegt Stefan met gepaste trots. “Met dank ook aan onze 32 loyale collega’s die allemaal uit hetzelfde hout zijn gesneden en weten wat werken is.” De medewerkers van Jimmink Kolhorn hebben de beschikking over enorm (en divers) machinepark, variërend van 10 grote rupsgraafmachines en een serie kleinere ‘gravers’ tot 15 trekkers, 10 dumpers en vele andere middelen zoals een bulldozer, drainageapparatuur, pompen, rooimachines, combines en ploegen om grond te verkavelen. “Vooral de afgelopen jaren is fors geïnvesteerd in nieuwe machines met Stage IV en V-motoren. Ook daarin maken we het verschil, net zoals we dat op de A.C. de Graafweg doen. Onze collega’s beleven veel plezier aan het project en zijn zeer gedreven om er samen iets moois van te maken.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.