Platform over civiele techniek & infrastructuur
Bouwmat

Eenvoud en snelheid troeven bij revolutionaire modulaire grijper

Binnen slechts drie minuten op een hydraulische manier van schaal wisselen? Ja hoor. Dat kan! Met de SMART&UPGRADABLE MODULARIS GRAPPLE...

jungling2-kopieren

24 juli 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Binnen slechts drie minuten op een hydraulische manier van schaal wisselen? Ja hoor. Dat kan! Met de SMART&UPGRADABLE MODULARIS GRAPPLE zet Tramac opnieuw een unieke tool in de Benelux-markt die vele voordelen biedt voor de landbouw, bosbouw, GWW, sloop- en infrasector.

“Het product is 100% modulair. Met slechts één machine -voorzien van de Modularis grijper- kan een operator meer dan vijftien verschillende variaties van werkfuncties uitvoeren”, zegt Benoit Vercruysse, directeur van Tramac Benelux. “De Modularis is als het ware te vergelijken met de MQP-serie van Demarec (crushers en scharen, maar dan voor sorteergrijpers), maar dan nog flexibeler en sneller met wisselen.”

Betrouwbare en veilige grip

De Modularis is speciaal ontwikkeld voor de meest veeleisende bediening, veilige manipulatie en betrouwbare grip. De grijper met ‘A – Synchro Grip’ is uniek op de markt. “Hiermee ontstaat er altijd een optimale en best mogelijke grip, op welk materiaal ook”, legt Vercruysse uit. “De modules zijn breed inzetbaar: van minigraver tot graver van 45 ton. Dankzij de Module-snelwissel binnen drie minuten, is er geen forse investering nodig.”

Er zitten standaard meer dan 15 verschillende variaties in werkfuncties op de grijper van de Modularis.

 

Perfect voor de toepassing van deze klant

Dat kunnen ze bij het Belgische bedrijf Jungling beamen. De specialist in verhuur van telescopische kranen en hoogwerkers schafte bij Tramac een Modularis MD12 aan, omdat de kranen ook regelmatig op plaatsen moeten komen die niet meteen al goed bereikbaar zijn. “Soms staan er bomen in de weg, of moet het pad vereffend worden. Maar het bedrijf is ook in de industrie werkzaam waar kleinere werkzaamheden naar onderhoud toe gedaan worden met een graafmachine.” Tramac bood met de Modularis een tool die de polyvalentie toeliet waar Jungling naar op zoek was.

Klassieke draaikrans

“De module MD12 is het eerste model waarbij we een klassieke draaikrans gebruiken, (de kleinere units hebben een draaikop).  Voordeel is dat je tot wel 4 motoren op de rotatie kunt plaatsen. Bij Jungling gebruikten we er twee. Die extra kracht om vast te houden met betrekking tot de rotatie was in dit geval nodig voor de Tree Shear schaal (houtschaar). Ook hebben ze een Alligator schaal en de Universal Best Grip schaal aangeschaft.” Vercruysse merkt dat de vraag naar de Modularis toeneemt: zo zijn er al gemeentes die de Modularis bestellen en zelfs het Belgische leger gaat er mee aan de slag. Niet zo gek,” vindt Vercruysse, “want voor minder geld krijg je meer! En het mooie is dat de fabrikant heel flexibel is: heb je een 16e schaal nodig, dan wordt die gewoon custom-made gemaakt.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%