Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Gebroeders Geens, het Belgische bedrijf achter Knikmops & Rollmops, breidt hun zero emission gamma uit
Met de 20 kWh batterij kan de Knikmops KM 180 E zo’n 4 uur aaneengesloten werken, met de 30 kWh batterij zo’n 7 uur.

Gebroeders Geens, het Belgische bedrijf achter Knikmops & Rollmops, breidt hun zero emission gamma uit

Al in 2020 kwam Gebroeders Geens op de markt met hun elektrische Knikmops KM 140 E. 2023 werd dan het jaar van de eerste elektrische Rollmops RM 50 E én de Knikmops in een maat groter, de Knikmops KM 180 E. In december, op Agribex 2023, stelde Gebroeders Geens dan de Knikmops KM 180 E voor mét telescopische arm. Weer een stapje dichter bij het elektrificeren van het volledige Knikmopsgamma. Zo kan de eindklant zich werkelijk verlichten van handenarbeid, en dit keer zonder uitstoot.

Met de 20 kWh batterij kan de Knikmops KM 180 E zo’n 4 uur aaneengesloten werken, met de 30 kWh batterij zo’n 7 uur.

Groter, sterker en 100% elektrisch

Bij de ontwikkeling van elke elektrische Knikmops tot nu toe is het streefdoel: één dag kunnen werken met één laadbeurt. Voor de Knikmops KM 180 E was die ontwikkeling weer wat moeilijker, omdat deze kniklader ook meer hydrauliek moet kunnen verzetten dan de Knikmops KM 140 E. Bovendien weegt deze Knikmops toch ook weer zo’n 200 kilogram meer. Toch slaagde Gebroeders Geens erin om met hun zuinige aandrijving met twee batterijtypes ook deze Knikmops een dag te laten werken. Afhankelijk van de belasting, heeft de Knikmopsgebruiker twee opties.

Met de 20 kWh batterij kan de Knikmops KM 180 E zo’n 4 uur aaneengesloten werken, met de 30 kWh batterij zo’n 7 uur. Dus afhankelijk van de noden van de eindklant kan de wiellader met een groot of klein batterijpakket worden uitgerust. Ook zijn er verschillende laders mogelijk, zodat er zowel aan 220 Volt kan worden geladen, als aan een snellader van 380 Volt. Hiermee kan Gebroeders Geens de elektrische Knikmops helemaal uitrusten naar de specifieke wensen van de klant.

Dat de Knikmopsklanten met hun wensen de weg naar Gebroeders Geens kennen, werd al snel duidelijk. Zo kwam meteen na de ontwikkeling van de Knikmops KM 180 E,
de vraag voor een uitschuifbare arm aan de elektrische kniklader. Gebroeders Geens ging terug naar de ontwikkelingstafel en in december 2023 maakten zij de allereerste elektrische Knikmops met telescopsiche arm, de Knikmops KM 180 E TE. Net als alle elektrische Knikmopsen is deze uitgerust met het zuinige hydraulisch-elektrisch systeem van Gebroeders Geens, waardoor er een dag gewerkt kan worden. Bovendien had deze klant nog wat extra wensen en kwam er ook een cabine op de Knikmops. Meteen ook de eerste elektrische Knikmops telescoop met cabine, uitgerust met airco, verwarming, radio én stoelverwarming. Aan luxe geen gebrek!

Toch blijft de Knikmops KM 180 E en de KM 180 E TE, met al deze luxe, te transporteren op een aanhangwagen. Beide knikladers komen met het batterijpakket rond de 2 ton, maar dit blijft voor de meeste BE-chauffeurs een haalbaar gewicht. 

Knikmops KM 140 E voorzien van palletvork met klauw.

Overheidssteun voor de aankoop van een elektrische Knikmops

In Nederland is er al geruime tijd een subsidieregeling van kracht, waarbij het aanschaffen van een emissieloze bouwmachine wordt gestimuleerd. Maximaal kan de ondernemer rekenen op een subsidiebedrag van 300.000 euro. De berekening wordt gemaakt op de meerkosten van de elektrische Knikmops ten opzichte van een dieselaangedreven versie. Afhankelijk van de bedrijfsgrootte krijgt het bedrijf 25% tot 30% terug.

Elektrische Rollmops RM 50 E.

Knikmops in Nederland

Voor de Knikmopsgebruiker in Nederland wordt voorzien in een sterk lokaal netwerk, waar de klant zijn Knikmops kan aankopen en laten servicen. In het noorden van Nederland (Hattem) vertegenwoordigt Veluwenkamp, met jarenlange ervaring, het Knikmopsmerk. Centraal in Nederland kan de klant rekenen op de Nederlandse Machine Maatschappij. Vanuit Waardenburg kunnen zij een groot deel van Nederland helpen met hun zoektocht naar de meest geschikte Knikmops. Zij helpen u ook graag met uw subsidieaanvraag.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.