Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Een passende keerwandoplossing, altijd en overal
Keerwanden bij het innamepompstation Bergsche Maas.

Een passende keerwandoplossing, altijd en overal

Het in Barneveld gevestigde Bosch Beton voorziet uiteenlopende opdrachtgevers in binnen- en buitenland van hoogwaardige prefab betonnen keerwanden. Zo wordt het bedrijf met grote regelmaat ingeschakeld voor de realisatie van waterkeringen. Oplossingen die bestand zijn tegen de immens zware druk van overtollig water en zich net als de overige producten van Bosch Beton onderscheiden qua duurzaamheid en afwerking.

Bosch Beton staat voor een ongekende veelzijdigheid op keerwandgebied. Bijvoorbeeld rondom de realisatie van uiteenlopende waterprojecten. “We leveren keerwanden om bijvoorbeeld wateroverlast te voorkomen of bij te dragen aan schoon water in een rioolzuiveringsinstallatie”, zegt Lennart van de Loenhorst, Teamleider GWW Nederland namens Bosch Beton. “Maar ook wanneer er een duurzame oplossing wordt gevraagd of voor recreatieve toepassingen, zoals zwemvijvers en terrassen aan het water. We zijn van vele markten thuis.”

Bescherming

Door keerwanden als waterkering in te zetten, wordt (overtollig) water tegengehouden en daarmee overstroming en uitspoeling voorkomen. “Een dergelijke constructie dient optimaal bescherming te bieden tegen maximale waterhoogte”, aldus Van de Loenhorst. “Denk in dat kader aan dammen, dijken, beschoeiingen en kademuren. Tegelijk moet een keerwand sterk genoeg zijn om de vaak enorme kracht van water te kunnen trotseren. Met speciale betonnen keerwanden die bestand zijn tegen extreem zware belastingen voorzien we in beide behoeften.”

Stadsbeek Enschede.

Duurzame oplossing

Bosch Beton biedt altijd een duurzame keerwandoplossing op maat. Voor de natte en droge infrastructuur, maar ook voor weg- en verkeersdoeleinden. Een project dat de expertise van de onderneming bevestigt, is de levering van verschillende speciale keerwanden voor het nieuwe innamepompstation Bergsche Maas in De Biesbosch. De bouw van dit station, het grootste in Nederland voor de inname van rivierwater, is bedoeld om voorbereid te zijn op de toenemende vraag naar drink- en industriewater en tegelijk te kunnen voorzien in een grotere pompcapaciteit. Bosch Beton produceerde voor dit bijzondere project onder meer structuurwanden met uitgespaarde holen waarin zwaluwen kunnen nestelen. “Een extra uitdaging daarbij betrof het feit dat het ontwerp van het pompstation, gelegen in een zogenaamd Natura2000-gebied, naadloos diende aan te sluiten bij het bestaande rivieren- en dijkenlandschap”, besluit Van de Loenhorst.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.