Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Drempels beslechten op de bouwplaats kan eindelijk goed, snel, veilig en betaalbaar
Keurig en veilig afgewerkt met de hoekstukken.

Drempels beslechten op de bouwplaats kan eindelijk goed, snel, veilig en betaalbaar

Rijplaten zijn onmisbaar op de bouwplaats. Wat aan rijplaten echter gemist kan worden als kiespijn, is de geluidsoverlast die zij vaak voor omwonenden veroorzaken en het struikelgevaar dat zij met zich meebrengen. Om dat laatste te voorkomen wordt er meestal een betonnen of asfalt oprit tegen de rijplaat gestort. Tijdrovend, kostbaar en niet zo duurzaam.

Kan dat niet anders? Als het aan Rob Costongs, eigenaar van BouwterreinPro, ligt kan dat zeker op een betere manier. Zijn bedrijf levert in de Benelux de inmiddels zeer beproefde rubberen opritten van het Zwitserse merk Fleyg. We spreken Costongs over deze tijd-, geld- en gevaar besparende ingenieuze oplossing.

Goede zichtbaarheid dankzij de reflecterende markeringen.

Vliegende start voor de veiligste oprit

“BouwterreinPro is binnen de GWW een nieuwe naam, als het gaat om het leveren van oplossingen voor het inrichten van bouwterreinen”, opent Costongs het gesprek. “We streven ernaar om de bouw-, wegenbouw-, GWW-, infratechniek- en bestratingssector veiliger, efficiënter en kostenbesparender te laten werken. Het eerste product waarmee wij op de markt komen zorgt voor een ‘vliegende start’, dat zijn de Fleyg opritten.”

We leren dat de Fleyg opritten worden gemaakt van 70% gerecycled rubber. “Dit bevordert de duurzaamheid, net als het feit dat de opritten gemakkelijk hergebruikt kunnen worden. Het rubber dempt tevens het geluid bij het oprijden van de rijplaat. Rijplaten zijn broodnodig op bouwplaatsen om machines, voertuigen, fietsers en voetgangers eenvoudig obstakels en putten te laten overbruggen. Helaas is het oprijden of betreden van de rijplaat vaak geen sinecure. Struikelgevaar, verschuiving van de plaat en geluidsoverlast zijn een paar nadelen die we zo kunnen opnoemen. Met een Fleyg oprit wordt aan die problematiek subiet een
einde gemaakt.”

Extra veilige eigenschappen

Costongs noemt nog een paar belangrijke voordelen op: “De Fleyg opritten zijn waterafstotend en bezitten anti-slip eigenschappen. Daarbij zijn de opritten voorzien van reflecterende markeringen die de oprit goed zichtbaar maken in het donker en bij slecht weer. Voetgangers, fietsers, rolstoelgebruikers en bestuurders van scootmobielen kunnen dus in alle veiligheid de rijplaat oprijden via onze opritten.”

Veilig fietsen zonder de rijplaat als obstakel.

Makkelijk herinzetbaar en naar wens in te korten

De Fleyg opritten zijn eenvoudig op maat te maken door ze op de gewenste maat te snijden en kunnen indien nodig snel verplaatst worden. “Doordat ze hergebruikt kunnen worden verdienen de Fleyg opritten zichzelf terug nadat ze enkele malen zijn ingezet. Duurzaam, kostenbesparend en gegarandeerd veilig. Wat wil je nog meer?”, schetst Costongs. “Wanneer je deze opritten vergelijkt met betonnen of asfalt opritten, dan is de optelsom aan voordelen snel gemaakt.”

De Fleyg oprit is een gepatenteerd product van Fleyg AG uit Zwitserland en wordt geleverd in drie maat/vorm varianten. “De Fleyg 100 meet 1000 mm x 400 mm x 42 mm, de Fleyg 75 meet 750 mm x 400 mm x 42 mm en de Fleyg hoek meet 250 mm x 250 mm x 42 mm”, zegt Costongs tot besluit.

Meer informatie is te vinden op bouwterreinpro.nl of kan verkregen worden door te mailen naar sales@bouwterreinpro.nl. Een telefoontje naar +31 (0)6 22 80 29 36 kan natuurlijk ook.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.