Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Doop MS Jan Hakkers Werkendam

Doop MS Jan Hakkers Werkendam

Vandaag heeft mevrouw Lieneke Hakkers, weduwe van 4e generatie familielid Jan Hakkers, samen met Noor Bergsma, oudste 6e generatie familielid, de doopplechtigheid voltooid van het werkschip JAN.

De doop vond plaats in de werkhaven van Hakkers aan de Bruningsstraat in Werkendam in het bijzijn van familie, gasten en medewerkers van Hakkers met hun gezinnen. Na de doop was er voor iedereen gelegenheid om aan boord te gaan en het nieuwe schip te bewonderen.

Algemeen directeur Jan-Mark van Mastwijk: ‘De JAN is het eerste zero-emissie werkschip in Nederland, er staat niet één verbrandingsmotor meer aan boord: alle benodigde energie wordt opgewekt door een batterijpakket in het schip. Een voorbeeld van Hakkers’ visie op duurzaam ondernemen. Het is een eer dat Lieneke en Noor deze taak op zich hebben genomen, voor het schip wat de naam van onze oud mede-eigenaar draagt. 

Werkschip JAN

Het motorschip JAN is een werkschip. Dit type schip verzorgt de afbouw werkzaamheden langs kades en kanalen. Door middel van de spudpalen en dekkraan aan boord kunnen constructieve elementen worden geplaatst en afgemonteerd. Het werkgebied van de JAN zijn de zeehavens, rivieren en kanalen van Nederland en Duitsland.

De JAN is uitgerust met een zeer geavanceerd batterij-systeem voor de volledige energie voorziening aan boord: voortstuwing, bediening van de spudpalen en dekkraan en het volledige boordnet draait op de elektriciteit uit dit batterijpakket. Voor deze emissieloze uitvoering heeft het schip twee awards ontvangen: een Green Award Goud met platinum label van de Stichting Green Award en een A0 certificaat van het binnenvaart emissie label. Beide awards zijn de hoogst haalbare niveaus.

Emissieloos netwerk evenement

De dag voor de doop, was er een netwerk evenement georganiseerd. De waterbouw- en funderingsbranche konden tijdens het evenement kennismaken met meerdere emissieloze technieken binnen de Hakkers Groep. Zo was er een presentatie over het emissieloos aanbrengen van grout-injectie ankers, door Hakkers Funderingstechniek. Ook waren verschillende elektrische materieelstukken te bewonderen.

Over Hakkers Groep

Hakkers Groep is een Nederlands familiebedrijf met ruim 145 jaar waterbouwkundige ervaring. De domeinen Waterbouw, Funderingstechniek en Staalbouw staan centraal bij onze werkzaamheden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Werkendam en er werken circa 200 mensen. Als adaptieve waterbouwers zijn wij de ideale partner voor het realiseren van ambitieuze projecten. We denken constructief en vinden niets mooier dan de uitdaging aangaan in de wetenschap dat we altijd tot het beste resultaat komen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.