Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Beter niet zelf Willy- Wortelen bij hoogwaardige leidingsystemen’
Plaatsen van de prefab leiding

‘Beter niet zelf Willy- Wortelen bij hoogwaardige leidingsystemen’

Leidingen en buizen kunnen jaren in de grond zitten en doen wat er van hen verwacht wordt. Maar dan moeten ze wel professioneel zijn aangebracht. “Dan moet je niet zelf gaan Willy-Wortelen bij de engineering of gaan improviseren in de uitvoering. Dat is vragen om problemen.”

Aan het woord is Marcel Moureau, salesmanager van De Jongh Pipesystems uit Heijningen. Het bedrijf heeft veertig jaar ervaring in leiding- en buissystemen. Zij levert maatwerkoplossingen voor kleine projecten en grootschalige industriële projecten. In alle gevallen kan zij ontwerp, engineering en montage voor haar rekening nemen. 

Specialist PE/HD-kunststofleidingen

De Jongh Pipesystems is gespecialiseerd in PE/HD-kunststofleidingsystemen. Moureau: “Polyethyleen leidingen zijn oersterk. Ze hebben een levensduur van 100 jaar, zijn onbreekbaar en buigzaam. Via onze partner Egeplast in het Duitse Greven leveren we PE-leidingen met diameters van 25 tot 1.600 mm. Om het werk voor de mensen op locatie eenvoudiger te maken, worden deze -waar mogelijk- aangeleverd op grote jumbo-haspels. Zij kunnen dan snel meters maken.”

De gecertificeerde monteurs kunnen snel en eenvoudig met de prefableidingen uit de voeten.

Voortdurend innovatief

Deze innoverende instelling is kenmerkend voor De Jongh Pipesystems. Het bedrijf blijft nadenken hoe ze het werk op de projectlocaties kan vereenvoudigen. Zo wordt het assortiment PE-HD- buizen en hulpstukken voortdurend uitgebreid en zijn veel leidingsystemen voorzien van prefab-lassen. Voor het ontluchten van persrioleringssystemen ontwikkelde zij een automatische ontluchter.

Eerlijk advies

Partijen die voor de keuze staan van een leidingsysteem, krijgen bij De Jongh Pipesystems een deskundig advies. “De juiste keuze hangt af van de functie van de leiding en de omstandigheden”, vertelt Moureau. “Voor sleufloze leidingtechnieken -zoals HDD/horizontaal gestuurd boren, sliplining, swagelining, pipecracking, close-fit-lining en LMI (live Mains Insertion)- is de PE-HD-leiding geschikt, eventueel met een extra mantel voor het opvangen van mechanische schades. Zeker is dat onze klant het complete verhaal te horen krijgt, van aanschafkosten tot onderhoud en levensduur.”

Wel of niet uitbesteden

Moureau begrijpt dat instanties nadenken voordat zij projecten volledig uitbesteden. Een prijsverschil van enkele dubbeltjes op de meterprijs van een leiding kan op een tracé van tientallen kilometers behoorlijk oplopen. “Ongetwijfeld gaat het in veel gevallen ook goed. Zeker als er een PE100-buis moet worden gelegd onder normale omstandigheden. Maar wat als de buis onder een rivierbedding door moet? En wie bel je als er problemen ontstaan?”

Deskundig advies

Het vereist vakmanschap om de juiste keuzes te maken, daarvan is Moureau overtuigd. Zo zijn er stroomkabels en hoogspanningsleidingen die warmte ontwikkelen en daarom vragen om speciale mantelbuizen. “In elke situatie moet de optimale balans worden gevonden tussen de gegeven situatie, de vereiste kwaliteit, het aankomende onderhoud en de levensduur. Dat kun je aan onze adviseurs overlaten.”

Prefabricage van PE leiding.

Prefabricage in eigen werkplaats

Veel voorbereidend werk gebeurt in de werkplaats van De Jongh Pipesystems. Hier worden de leidingsystemen geprefabriceerd en op maat gemaakt, waarna ze op de werklocatie worden afgeleverd. De gecertificeerde monteurs kunnen er dan snel en eenvoudig mee uit de voeten. Deze aanpak beperkt de montagekosten op de bouwplaats en de kans op fouten.

“We kennen de hele range van leidingen en buizen. Maar natuurlijk bepaalt iedere klant zelf in hoeverre hij gebruikmaakt van onze diensten. We kunnen het gehele proces verzorgen en onze klanten totaal ontzorgen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.