Platform over civiele techniek & infrastructuur
Wegenbouw & Rail

Asfaltzagen onder 45 graden

Circuit-Zandvoort-monumentale-Kerbstones

Tekst | Roel van Gils

Beeld | ABX zaagmij

23 juni 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Dat werd op het project gebiedsontwikkeling Eindhoven Noordwest nogmaals onderstreept. Als enige speler in de Benelux wist de Asfalt Beton Xpert de zaagopdracht wél te klaren, waarbij 1 kilometer asfalt onder een hoek van 45 graden is afgeschuind.

Onze bijdrage voor dit project is beperkt, erkent Dirk van Gelder van ABX zaagmij. “We hebben enkel het verstekzagen mogen uitvoeren in opdracht van combinatie Heijmans – Ploegam. Er zijn namelijk niet veel bedrijven die dat kunnen. We hebben daartoe een zaagmachine omgebouwd, zodat we voortaan horizontaal kunnen zagen in een wand tot verticaal in een vloer of wegconstructie. Daartussen kunnen we vrij variëren en onder iedere hoek zagen tot een diepte van 20 centimeter. Op een tijdsbestek van minder dan een halve dag hebben we het asfalt op de Spottersweg- Landsardseweg ter plaatse van het fietspad 5 centimeter diep schuin afgezaagd. Dit verhoogt met name de veiligheid voor fietsers. Maar we zetten de machine ook in voor het verlagen van trottoirbanden of rijbaangeleiders. We hebben zelfs op Zandvoort met deze machine de historische curbstones afgevlakt.”

Het verstekzagen is slechts één van de vele disciplines van ABX zaagmij. “Met onze flexibele zaagmachines en onze krachtige zaagtrucks kunnen we elke klus klaren”, benadrukt Van Gelder. “Ook voor perfecte bochten en rotondes. Daarbij houden we rekening met de planning en uitvoering van onze opdrachtgevers. Er is altijd wel een zaagmachine of zaagtruck in de buurt die we snel kunnen inzetten. Vandaag bellen, is doorgaans morgen of overmorgen zagen. En voor schier onmogelijke vraagstukken, verzinnen we altijd een oplossing dankzij onze schat aan ervaring met asfalt- en betonzagen gedurende meer dan 25 jaar. Uniek is onze zaagtruck die tot wel 5 kilometer (!) asfalt kan zagen tijdens een normale werkdag. Het zorgt voor veel minder overlast en hinder.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht