Platform over civiele techniek & infrastructuur

Allround groenspecialist

Jaarlijks gaan er vele tienduizenden planten en bomen door de handen van de mensen van Gako groenvoorziening. De groenspecialist staat bovendien in voor het groenonderhoud langs 240 kilometer aan provinciale wegen in de provincie Zuid-Holland en is een vaste partner voor lokale overheden en verschillende aannemers voor de aanleg, het beheer en onderhoud aan (openbaar) groen. Zo is Gako groenvoorziening momenteel onder meer druk bezig met de groenaankleding van de gereconstrueerde N206 ir. G. Tjalmaweg.

Een recent opgeleverd project van Gako groenvoorziening is de Engelse landschapstuin van Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout.

De reconstructie van de N206 ir. G. Tjalmaweg is een speciaal project voor Gako groenvoorziening. “We zijn door aannemer Boskalis al in een vroeg stadium ingeschakeld om mee te denken over de invulling van het groenplan. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met voor vogels en insecten aantrekkelijke soorten beplanting”, zegt Cor de Gans van Gako groenvoorziening. “De bestaande weg lag al in een groene omgeving en die uitstraling wilde men ook na de reconstructie graag behouden. En dat lukt aardig, kunnen we nu al concluderen. We zijn bezig met de aanplant van maar liefst 40.000 stokplanten, 530 bomen en nog het nodige aan bosplantsoen.”

Oase van groen

De 40.000 stokplanten in de vorm van hedera’s worden door Gako groenvoorziening geplant voor de lamellenwand in de verdiepte ligging van de N206 ir. G. Tjalmaweg en bij de geluidsschermen. “Het verkeer rijdt straks door een oase van groen”, zo visualiseert De Gans al het eindresultaat. Al met al voor de groenspecialist een behoorlijke klus. “We hebben onze expertise hier echt wel kunnen laten gelden, zowel in het voortraject als nu tijdens de uitvoering. En dat vraagt zo nu en dan om behoorlijk wat flexibiliteit. We zijn heel trots op het feit dat we een bijdrage mogen leveren aan zo’n mooi en omvangrijk project, maar hebben ook maar ‘twee handen’. Dat betekent slim plannen en omgaan met mens en materieel om andere lopende projecten niet te kort te doen.” Ook dat is Gako groenvoorziening wel toevertrouwd.

Gako groenvoorziening staat in voor het groen-onderhoud langs 240 kilometer aan provinciale wegen in de provincie Zuid-Holland.

Park voor Oekraïense vluchtelingen

Behalve op de N206 ir. G. Tjalmaweg staat er nog een omvangrijk project op de agenda van de groenspecialist. “In Vlaardingen start combinatie Heijmans – Dura Vermeer binnenkort met de bouw van een compleet nieuwe woonwijk voor de opvang van Oekraïners. Wij verzorgen de inrichting van het hele groenplan op het nu nog braakliggend terrein”, zegt De Gans trots. “In de wijk kunnen straks zo’n duizend vluchtelingen worden gehuisvest in een parkachtige omgeving. Nadat we de nodige grondverbetering hebben uitgevoerd, gaan we 40.000 vaste planten aanplanten en nog eens 570 bomen. Het wordt echt een plaatje.”

Gako groenvoorziening is momenteel onder meer druk bezig met de groenaankleding van de gereconstrueerde N206 ir. G. Tjalmaweg.

Engelse tuin

Een recent opgeleverd project van Gako groenvoorziening is de Engelse landschapstuin van Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout. 

 “In samenwerking met JDB Groep uit Hoofddorp hebben we de verwilderde tuin getransformeerd tot een waar pareltje.Plantensoorten die in de vorige eeuw in de tuin stonden, zijn herplant en oude elementen teruggebracht”, zegt De Gans. “Een uniek project voor ons met heel veel aansprekende beplanting. Na de grote renovatie is de glorie van weleer terug in het park.” 

Los van bovengenoemde projecten houdt Gako groenvoorziening zich ook dagelijks bezig met het beheer en onderhoud van 240 kilometer aan provinciale wegen in de provincie Zuid-Holland en vele kleine en grote projecten voor lokale overheden en aannemers. “We zijn een dienstverlenend, allround groenspecialist die graag in het voortraject al meedenkt met opdrachtgevers om tot het gewenste resultaat te komen”, zegt De Gans tot besluit. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.