Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Afzinktechnologie voor afzinktunnelprojecten en maritieme constructies 
MOSE flood barrier, Venetië (Italië).

Afzinktechnologie voor afzinktunnelprojecten en maritieme constructies 

Op 15 december 2023 werd een akkoord bereikt over de verzelfstandiging van Strukton Immersion Projects vanuit Strukton Groep NV. Per genoemde datum vaart het bedrijf met behulp van verschillende externe investeerders op zelfstandige basis een geheel eigen koers. Dat gebeurt onder de nieuwe naam Immontec Immersion & Monitoring Solutions, een noemer die precies vertelt waar de vanuit Utrecht actieve afzinkexpert voor staat. Peter van Westendorp, CEO van Immontec, is een tevreden man. “Met deze stap is de continuïteit van het bedrijf richting onze klanten optimaal gewaarborgd.” 

Peter van Westendorp, CEO van Immontec Immersion & Monitoring Solutions.

Immontec geldt als dé expert in afzinktechnologie, zowel voor de traditionele markt van afzinktunnelprojecten als voor maritieme constructies. Daarbij kan de uitdaging het gedreven en ervaren team niet groot of complex genoeg zijn. “Ongeacht de aard of omvang van het project hebben we de kennis, data en ervaring in huis om de opdrachtgever van een innovatieve en duurzame oplossing te voorzien”, aldus Peter. “Daarvoor zorgen op de eerste plaats onze medewerkers. Zij zíjn en blíjven de belangrijkste assets van het bedrijf. Verder kunnen we vertrouwen op een degelijk netwerk van experts dat alle benodigde expertise in huis heeft. Een andere kwaliteit zit ‘m in onze aanpak. We werken volgens de gestructureerde en uiterst bewezen effectieve AOO-methode: Analyze, Organize, Operate. Een werkwijze die gebaseerd is op intensief samenwerken, openheid en veiligheid.”

1915 Çanakkale Bridge caisson, Çanakkale (Turkije).

Zekerheid

Bij Immontec is falen geen optie. En elk scenario is doordacht. Een insteek die rust op de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid die de organisatie binnen elk projectkader neemt. Waar ook ter wereld. “We stellen alles in het werk om de risico’s voor onze opdrachtgevers zo veel mogelijk te beperken”, vervolgt Peter. “Daarnaast hechten we grote waarde aan duurzaamheid. Zo wegen we rondom het bepalen van onze werkmethodes altijd de milieu-impact mee. De voorwaarden hiervoor staan helder zwart op wit in ons SDG-beleid.” Daarnaast levert de synergie met zusterbedrijf Geocon een bijdrage aan het uiteindelijke resultaat. Het een-tweetje maakt Immontec tot een van de sterkste spelers op de markt voor afzinktunnels én meer. “We zetten onze kennis en kunde steeds vaker in op de markt voor maritieme operaties, zoals het realiseren van gravity based foundations voor de offshore wind en caissons voor brugfundaties. Geocon is daarbij een trouwe partner die altijd de complexe monitoring en positionering van de werkzaamheden verzorgt. Daarnaast is Geocon een specialist in monitoring voor complexe bouw- en infrastructuurprojecten. Daarmee draagt het bij aan een zo economisch mogelijk proces”, aldus Peter, die de toekomst rooskleurig en vol vertrouwen tegemoetziet. “Binnen een proces van gezonde groei gaan we op zoek naar een nóg betere positie in een markt die ontzettend veel potentie biedt. Dat doen we geheel onafhankelijk en met het volle behoud van de regie.”  

Busan Geoje Fixed Link, Busan (Zuid-Korea).

Sprekende referenties 

1915 Çanakkale Bridge caisson, Çanakkale (Turkije)
Ontwerp en exploitatie van de float-up, tijdelijke afmeer, transport en installaties van twee caissons die de fundering van de brug vormen. De werken omvatten een installatie met twee sleepboten op anker en twee DP-schepen, een op maat gemaakt en op afstand bedienbaar (ont)ballastsysteem en een inventief positioneringssysteem op de zeebodem.

Busan Geoje Fixed Link, Busan (Zuid-Korea)
Ontwerp en engineering van de tijdelijke constructies voor het afzinken van achttien tunnelelementen. Daarnaast het uitvoeren van het opdrijven, transporteren en afzinken van de tunnelelementen en het installeren van de sluitvoegpanelen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.