Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Specialisatie, de kracht van Saes International
Met Epiroc biedt Saes een omvangrijk programma aan sloophamers van heel klein (50 kilo) tot en met een zwaar 10-tons exemplaar.

Specialisatie, de kracht van Saes International

Al vele decennia geldt Saes International als dé specialist in hydraulische aanbouwdelen voor grond-, weg- en waterbouwtoepassingen, sloop en schroot. Met de merken Epiroc, Labounty, Saes, VTN en Xcentric Ripper biedt de internationaal opererende onderneming voor vrijwel alle toepassingen een passende oplossing. Salesmanager Jeroen Hornman praat ons bij over de laatste ontwikkelingen en gunt ons een kijkje in de keuken in Weert.

Sloophamers

De goedlachse salesmanager steekt direct van wal. “Met Epiroc bieden we een omvangrijk programma aan sloophamers van heel klein (50 kilo) tot en met een zwaar 10-tons exemplaar. Veel gebruikers weten ons te vinden voor zowel aanschaf als het huren van deze producten. Want ook als je voor een bepaalde periode behoefte hebt aan een sloophamer of willekeurig ander aanbouwdeel, ben je bij ons aan het juiste adres.”

Xcentric Ripper

Voor baggerbedrijven, steengroeves en slakken heeft Saes het unieke product Xcentric Ripper in het programma. “In combinatie met een frees van Erkat bijvoorbeeld levert dat een mooie oplossing op om onder andere trillingsvrij onder water sleuven te realiseren voor kabels en leidingen”, geeft Jeroen aan. 

Saes zorgt ervoor dat er doorgewerkt kan worden. Ook als je voor een bepaalde periode behoefte hebt aan een aanbouwdeel, ben je bij Saes aan het juiste adres.

Labounty

Om ijzer te knippen, vertrouwt Saes op het gerenommeerde Labounty. “Deze in Amerika vervaardigde schaar behoort absoluut tot de beste ijzerschaar met een hoge levensduur en een maximale productie”, weet Jeroen uit ervaring. “Labounty wordt gezien als de bedenker en ontwikkelaar van de ijzerschaar met een schat aan ervaring, die graag gedeeld wordt met (aankomende) gebruikers om een maximale productie te garanderen.”

Hydraulisch aangedreven magneten

Als we dan toch in het ijzer bezig zijn, dan kunnen we natuurlijk niet om onze nieuwste uitbreiding heen, vervolgt Jeroen. Sinds 2023 heeft Saes hydraulisch aangedreven magneten opgenomen in haar productprogramma. “De vraag om nog meer rendement uit restmateriaal te halen wordt steeds groter. Aanbouwdelen moeten daarnaast vooral flexibel inzetbaar zijn voor meerdere machines. Met onze hydraulisch aangedreven magneten kunnen we daarin prima voorzien.”

Ook voor de wereld van het beton crushen en opruimen biedt Saes passende aanbouwdelen, voornamelijk van de fabrikant VTN. De uitrustingstukken van Saes kom je overal tegen.

Beton crushen

Ook voor de wereld van het beton crushen en opruimen biedt Saes passende aanbouwdelen, voornamelijk van de fabrikant VTN. “De crushers van VTN onderscheiden zich door hun eenvoud, maar ook door het brede assortiment, variërend van vaste cruchers, roterende crushers en processors waar verschillende bekken in toepasbaar zijn”, legt Jeroen uit. “VTN maakt in haar sloop-sorteerprogramma onderscheid in grijpers voor sloop en overslag. Specifiek voor slooptoepassingen zijn de grijpers uitgerust met spijlen, terwijl de sloop-sorteergrijpers voor overslagdoeleinden juist voorzien zijn van een geperforeerde plaat.”

Verdichten en paaltje slaan

Saes trilblokken worden sinds jaar en dag bij Saes gemaakt. Jeroen: “Dit compleet West-Europese product is voorzien van een dubbel-centrische aandrijving waardoor er een maximale slagkracht ontstaat en dat staat garant voor een maximale productie. Het trilblok wordt veel toegepast bij de aanleg van beschoeiingen en in de wegenbouw om grond of granulaat te verdichten.”

Graven

Naast dit omvangrijke assortiment mogen we natuurlijk de oorsprong van Saes niet vergeten. “We leveren nog iedere dag graafbakken en palletframes, voornamelijk toegespitst op graafmachines. Deze aanbouwdelen zijn sinds jaar en dag een begrip in de markt. Kortom, met een breed product- en merkenprogramma heeft Saes voor vrijwel alle toepassingen een passende oplossing. Zowel huur als koop”, zegt Jeroen tot besluit.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.