Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Scheiding, filtratie en versterking in één product
TenCate Geolon HMi-5 is samengesteld uit polypropyleengarens met de hoogst mogelijke stijfheidsmodulus.

Scheiding, filtratie en versterking in één product

Een stabiele ondergrond creëren met hoge treksterkte geotextielen, op laag draagkrachtige ondergrond. Dat is de wereld waar TenCate Geosynthetics in thuis is. In de eigen weverij in Hengelo worden geotextielen voor diverse toepassingen geproduceerd. De meest recente innovatie is TenCate Geolon HMi-5, een alles-in-één oplossing voor ondergrondstabilisatie en funderingswapening. 

“TenCate Geolon HMi-5 is samengesteld uit polypropyleengarens met de hoogst mogelijke stijfheidsmodulus”, zegt Tom Schothuis van TenCate Geosynthetics. “Het is een doorontwikkeling op de Geolon PP-range, maar gebaseerd op een nieuwe weeftechniek en een nieuw type hoog modulus garens. Dat leidt tot een hoge functionele treksterkte bij een rek van 2 tot 5%. Met andere woorden, zo min mogelijk vervorming met een maximale treksterkte. Het product is in beide richtingen even sterk. Het toepassen van Geolon HMi-5 levert een aanzienlijke besparing op de funderingsdikte. In plaats van een menggranulaat of zandbed van bijvoorbeeld 50 cm dikte volstaat door toepassing van Geolon HMi-5 een dikte van bijvoorbeeld 30 cm. Het is dus ook een duurzame oplossing; er hoeft minder materiaal aangevoerd te worden. Daarnaast heeft het product ook goede filtrerende eigenschappen en waterdoorlatendheid, wat erg belangrijk is voor een funderingswapening.”

TenCate Geolon® HMi-5 is op het project eenvoudig te herkennen aan het kleurpatroon over het gehele weefsel en de ingeweven productnaam aan de zijkant. “Met name bij de aanleg van windmolen- en hoogspanningsparken en als stabilisatie onder wegen is het een zeer geschikt product en een duurzame keuze. De engineering nemen wij als TenCate Geosynthetics volledig voor onze rekening”, besluit Schothuis.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.