Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Marktleider in tijdelijke camerabeveiliging wordt grote Europese speler 
De herkenbare groene verlichting van de BauWatch Greenlight.

Marktleider in tijdelijke camerabeveiliging wordt grote Europese speler 

Deelnemer Infra Relatiedagen

“Bijna iedereen kent ons van de cameramasten en het groene licht op de bouwplaats”, vertelt Rob Koster, directeur Sales bij BauWatch. “Maar we bieden ook brandbeveiligingssystemen en andere oplossingen voor een veilige werkomgeving. We zijn continu op zoek naar innovatieve totaaloplossingen. Graag informeren we de bezoekers hierover tijdens de Infra Relatiedagen. Zeker nu we diverse trends waarnemen. Zo zien we onder andere een stijgende behoefte aan de beveiliging van zonneparken en loonwerkbedrijven.”

BauWatch werd ruim 15 jaar geleden opgericht als specialist op het gebied van tijdelijke beveiliging. Het bedrijf groeide snel waardoor zij in 2016 de hele keten van beveiligingsoplossingen kon integreren, waaronder software, hardware, een eigen meldkamer en liveregistratie. “Doordat wij als eerste deze markt betraden, hebben we inmiddels brede ervaring opgedaan en is de relatie met belangrijke partijen zoals de politie enorm versterkt. Hierdoor zijn wij voor onze klanten een betrouwbare partner om hun locatie en/of object te beveiligen door middel van tijdelijke camera’s.”

Europese speler

BauWatch is marktleider in Noordwest-Europa met vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Dit jaar zijn daar vestigingen in Spanje, Italië, Oostenrijk en Polen aan toegevoegd. Gevraagd naar de reden van dit enorme succes, antwoordt Rob: “We merken dat bedrijven op zoek zijn naar zekerheid en een betrouwbare partner. Dit wordt gewaarborgd door aspecten als 24/7-bereikbaarheid, een eigen meldkamer en de hoogste keurmerken. Maar de volledige ontzorging die wij bieden, speelt ook zeker een grote rol. Dat past bovendien bij onze constatering dat steeds meer organisaties niet alleen vanwege een mogelijke opbrengstderving onze beveiligingsdiensten inschakelen. Stilstand van een project en de tijdrovende administratieve afwikkeling van diefstal en vandalisme, zijn eveneens zwaarwegende redenen.”

De mobiele cameramasten van BauWatch op transport.

Trends

“We worden onder andere voor seizoensbeveiliging ingeschakeld. Zo vormen vakanties een risicovolle periode voor sportverenigingen, buurthuizen en scholen. Daarnaast zien we een toenemende vraag naar de beveiliging van zonneparken. De bestaande, maar zeker ook parken die nog in opbouw zijn, zijn zeer aantrekkelijk voor dieven. Ook loonwerkbedrijven laten steeds vaker hun wagenpark beveiligen. Ook doen we enkele pilots met drones om te onderzoeken in hoeverre zij onze beveiliging kunnen versterken.”

Safety Check-in

Een goed voorbeeld van de complete ontzorging die BauWatch levert, is de Safety Check-in. “Aannemers willen zich ervan verzekeren dat alle arbeidskrachten goed voorbereid hun bouwplaats betreden. Enerzijds vanwege de verantwoordelijkheid voor hun veiligheid, anderzijds vanwege de wet- en regelgeving. Met de Safety Check-in volgen arbeidskrachten de veiligheidsinstructies en projectintroducties online. Dat is in meerdere talen mogelijk. Optioneel kan een kennistest afgenomen worden zodat men zeker weet dat alle werknemers de instructies goed begrepen hebben.”

Tijdens de Infra Relatiedagen op 6, 7 en 8 februari in Hardenberg kan men kennismaken met BauWatch bij stand 461.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.