Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
ISO 9001-certificering: onafhankelijke waarborg voor kwaliteit 
Normec Certification is de partner in certificeringen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid.

ISO 9001-certificering: onafhankelijke waarborg voor kwaliteit 

Startpunt van optimaal verlopende bedrijfsprocessen

Naast testen, inspecteren en compliance behoort ook certificeren tot het dienstenpakket van Normec Certification. Het bedrijf, onderdeel van Normec, geldt als de grootste certificerende instelling van Nederland op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. In die hoedanigheid is het opdrachtgevers graag van dienst om hun aanpak en expertise via certificering in de praktijk te bewijzen. Een van de keurmerken waarmee dat gebeurt, is het ISO 9001-certificaat, de onafhankelijke waarborg voor kwaliteit. Stijn van Nistelrooij, accountmanager binnen Normec Certification, vertelt er meer over. 

Dankzij een uitgekiend one-stop-shopping-concept kun je bij Normec Certification voor alle certificeringen terecht. Ook voor ISO 9001 dus, een van de belangrijkste én bekendste keurmerken dat in meerdere branches en sectoren wordt gebruikt. “Het ISO 9001-certificaat behoort inderdaad tot ’s werelds meest voorkomende certificaten”, bevestigt Stijn. “Kort gezegd is het een keurmerk waarmee organisaties aantonen dat alle processen rondom de geboden diensten en producten goed zijn ingericht. Tegelijk is het een startpunt van continue verbetering. Werken volgens ISO is namelijk een proces dat nooit stopt, maar altijd doorgaat richting verdere optimalisatie.” 

Ook voor de GWW-sector is een ISO 9001-certificaat interessant.

Audit

Op weg naar het felbegeerde ISO 9001-certificaat of de daarvan in het verlengde liggende keurmerken ISO 14001 (gericht op milieu) en 27001 (gefocust op informatiebeveiliging) vormt een door Normec Certification uitgevoerde audit de kern van het certificeringsproces. “Wanneer een bedrijf het certificaat wenst te behalen, starten we met een twee fasen tellende toelating”, legt Stijn uit. “De eerste fase is de documentatiebeoordeling. Daarbij kijken we of alle documenten die zijn voorgeschreven in de norm op orde zijn. Is dat niet het geval, dan heeft de klant de mogelijkheid om dat alsnog te verzorgen. In fase 2 volgt de daadwerkelijke audit. Hierbij checken we of het door het bedrijf of een extern bureau opgestelde handboek volgens de norm is ingericht. Daarnaast brengen we via interviews met alle medewerkers binnen het bedrijf in kaart of iedereen daadwerkelijk van de inhoud op de hoogte is én er ook naar handelt. Wanneer dit allemaal in orde blijkt, volgt de uitreiking van het certificaat.” 

Stijn van Nistelrooij, accountmanager binnen Normec Certification.

Meerwaarden

Met een steeds vaker vereist ISO 9001-certificaat laten organisaties niet alleen zien dat ze de interne processen goed voor elkaar hebben, zo is Stijn van mening. “Rondom het behalen van een dergelijk keurmerk, haal je automatisch ook meer kennis in huis, waardoor je meer inzicht krijgt in risico’s. Verder vergroot je het bewustzijn van je mensen. Met als resultaat dat de kwaliteit van je product of dienst en de professionaliteit van de organisatie toeneemt. En dat zorgt natuurlijk voor een flinke verbetering van het bedrijfsimago en een aanzienlijke vergroting van je marktkansen. Kortom, met ISO maak je in verschillende opzichten het verschil.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.