Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

Hydrauvision neemt IHC Fundex Equipment over

TTD50 op ponton kopiëren
De nieuwe TTD50 aan het werk op een ponton.

Tekst | Liliane Verwoolde

Beeld | Fundex Equipment en NINOBLITZ

11 maart 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Voor Hydrauvision betekent de overname van Fundex Equipment een waardevolle aanvulling op haar bestaande dienstenpakket. Hydrauvision is zelf een gerenommeerde leverancier voor hydraulische installaties en componenten. Nu komt daar, met de overname van Fundex Equipment, een belangrijke uitbreiding met een OEM van funderingsmachines bij.

Aansluitende activiteiten

Fundex Equipment ontwikkelt al meer dan 60 jaar funderingsmachines voor de aannemers in de civiele markt. Het brede pallet aan funderingsmachines is uitgevoerd volgens de laatste stand der techniek. Daarnaast voorziet het Zeeuwse bedrijf in de noodzakelijk accessoires voor de funderingswerkzaamheden zoals boorkasten, ringvibratoren en hydrauliek aggregaten. Hiermee sluiten de activiteiten van Fundex Equipment goed aan bij de activiteiten van Hydrauvision. Op het gebied van inkoop, service, engineering en elektrificatie hebben de bedrijven veel overeenkomsten. Tegelijkertijd zal Fundex Equipment ook in grote mate zelfstandig blijven opereren; klanten en leveranciers zullen weinig merken van de overname.

Montage van een nieuwe FUNDEX F2800 en FUNDEX F3500.

Grote gezamenlijke uitdagingen

Juist in de nabije toekomst staan Hydrauvision en Fundex Equipment voor uitdagingen, waarin zij hun krachten uitstekend kunnen bundelen. Vanwege de aankomende energiestransitie in de bouwwereld staan de dieselmotoren ter discussie en zullen er meer uitstootneutrale oplossingen moeten komen. “Een gigantische operatie die vraagt om compleet nieuwe ontwikkelingen”, weet John Brakman, salesmanager van Fundex Equipment. “Nu kunnen we onze krachten bundelen.” Daarnaast willen beide bedrijven hun aandeel op de wereldmarkt uitbreiden, waarvoor hun producten wereldwijd onder de aandacht moeten worden gebracht.

Voor palen met langere lengtes en grotere diameters

Om nog beter in te spelen op de vraag in de markt ontwikkelt Fundex Equipment op dit moment de FUNDEX F4800. Deze multifunctionele funderingsmachine valt qua capaciteit tussen de FUNDEX F3500 en de FUNDEX F5600 en is inzetbaar voor o.a.  grondverdringende boorpalen en Vibro heipalen. “Een aanwinst nu in de Nederlandse markt de vraag naar palen met grotere lengtes en diameters toeneemt”, verwacht salesmanager Arjan Roubos. De FUNDEX F4800 wordt gepresenteerd tijdens Bauma 2022 in München.

Het innovatieve MYRIX-portaal

Een innovatieve service is het MYRIX-portaal, online verbonden met elke Fundex-funderingsmachine. Hierop kunnen gebruikers alle gegevens van hun machine terugvinden, van historische en real-time data tot paaldata. 

Simulator Training

Op het gebied van veiligheid heeft Fundex Equipment er de afgelopen jaren veel energie in gestoken om een complete trainingsmodule aan te kunnen bieden. De ontwikkelde simulator is een realistische, digitale weergave van een FUNDEX-machine, waarmee zelfs grondgegevens aangepast kunnen worden om de reactie in de machine te kunnen oefenen. De certificaten vormen daardoor een echte meerwaarde voor een machinistendiploma.

“We merken dat deze training in de wereldwijde markt vertrouwen schept en de veiligheid ten goede komt.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht