Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Hilti Group bereidt de acquisitie van 4PS Group voor en verbreedt daarmee zijn software portfolio

Hilti Group bereidt de acquisitie van 4PS Group voor en verbreedt daarmee zijn software portfolio

De Hilti Group zet een volgende strategische stap om zijn software-activiteiten verder uit te breiden en bereidt de overname van de 4PS Group voor, specialist in oplossingen voor bedrijfsbeheer (ERP) binnen de bouwsector. Hilti en 4PS versterken hiermee hun positie als drijvende kracht achter de digitale transformatie van de bouwsector.

4PS, opgericht in 2000 in Nederland, is een toonaangevende speler op de Nederlandse markt en heeft inmiddels zijn activiteiten uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk, België en Duitsland. Met meer dan 70.000 dagelijkse gebruikers in de bouw, GWW en installatietechniek heeft 4PS een sterke reputatie opgebouwd door zijn diepgaande expertise in de branche.

Gedeelde focus op digitale transformatie

“Als bedrijf dat nauw samenwerkt met klanten en gericht is op het ondersteunen van de digitale transformatie van de bouwsector, past 4PS perfect bij Hilti. Wij delen bovendien de overtuiging dat er voor bouwbedrijven een enorm productiviteitspotentieel ligt in geoptimaliseerde bedrijfsprocessen”, aldus Thomas Hillbrand, lid van de Raad van Bestuur bij Hilti. “Bouwprojecten zijn complex en administratieve taken nemen veel tijd in beslag. Voor ons reden te meer om processen te digitaliseren en informatie eenvoudig en snel beschikbaar te maken.” Met de 4PS-oplossingen breidt Hilti zijn softwareaanbod verder uit, naast asset management (ON!Track) en bouwplaats management (Fieldwire). Op deze manier is Hilti in staat geïntegreerde oplossingen aan te bieden die de hele waardeketen van zijn klanten omvat.

“We kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen met Hilti,” zegt Johan Bakker, directeur Sales & Marketing bij 4PS Group. “Net als Hilti begrijpen we de uitdagingen van onze klanten en bieden we advies en ondersteuning bij de implementatie van onze innovatieve softwareoplossingen. Het is voor ons een belangrijke volgende stap om een leidende positie in te kunnen nemen op de Europese markt.”

Paula Middelkoop, directeur Product & Development bij 4PS Group, voegt toe: “Onze klanten, partners en medewerkers zullen profiteren van deze overname. Door onze diensten en cloudoplossingen te integreren in het portfolio van Hilti, kunnen wij ons samen volledig focussen om dé vertrouwde digitaliseringspartner voor de bouwsector te worden.”

In deze video vertellen Paula Middelkoop en Johan Bakker van 4PS Group samen met Thomas Hillbrand, lid van de Raad van Bestuur bij Hilti meer over deze overname.

Gedeelde focus op digitale transformatie

Beide partijen hebben de overnameovereenkomsten getekend, onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Hilti zet zich in om de meer dan 350 teamleden, inclusief het management, in hun huidige functies te behouden, zodat zij nieuwe oplossingen kunnen blijven ontwikkelen. De aandeelhouders van het bedrijf, Wim Jansen, André Overeem en Martin Westerink, blijven aan in de Raad van Bestuur om de integratie in de komende jaren te ondersteunen.

De 4PS Construct-software, gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Business Central, biedt bouwspecifieke functionaliteiten waarmee bedrijven de volledige levenscyclus van bouwprojecten kunnen beheren. Bedrijven in de bouw, GWW en installatietechniek krijgen hierdoor grip op hun winstgevendheid door het monitoren van marges, het maken van winstprognoses, het beheren van resources en het efficiënt plannen.

Klanten van Hilti en 4PS zullen profiteren van een breed scala aan softwareoplossingen van één leverancier met een langetermijn-oriëntatie en een sterke toewijding aan innovatie. Het partnerschap met Microsoft blijft daarom een hoeksteen voor toekomstige oplossingen voor het beheer van bedrijfsprocessen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.