Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
GP Equipment neemt intrek in riante nieuwbouw langs A2 in WeertKop online
Guus van der Paalen in het gigantische magazijn vol GP uitrustingsstukken, ITM rijwerkonderdelen en rubbertracks

GP Equipment neemt intrek in riante nieuwbouw langs A2 in WeertKop online

GP Equipment is een bekende naam in de materieelwereld als fabrikant van uitrustingstukken voor graafmachines van 0,5 tot 65 ton. Na de fusie met HTS Rubbertracks in 2021 levert het bedrijf ook alle rijwerkonderdelen voor rupsmachines. De activiteiten voor GP Attachments en GP Tracks zijn in december ondergebracht in een prachtig pand van 8.000 m² pal langs de snelweg A2 in Weert. Deze nieuwbouw moet een stimulans geven aan de ambitieuze groeiplannen.

Sinds de oprichting in 2007 is GP Equipment uitgegroeid tot een specialist in aanbouwdelen, met een trouwe klantenkring. De onderneming levert vooral aan dealers en importeurs. “We maken bakken in allerlei soorten en maten met CW- of S-ophanging. Daarnaast bouwen we snelwissels, kantelkoppen, palletframes, grijpers, rippertanden, verdichtingswielen en ga zo maar door”, vertelt de trotse eigenaar Guus van der Paalen. “Kwaliteit tegen een scherpe prijs, dat is waar GP voor staat. Van engineering tot levering, alles gebeurt in eigen huis. Daarbij streven we continu naar de hoogst mogelijke kwaliteit en service. Door alles dubbelop te checken, eerst tijdens het productieproces en later voor levering, ligt de lat zeer hoog en hebben we nauwelijks garantieclaims.”

In de productiehal bouwt GP naar Nederlandse kwaliteitsmaatstaven en conform de hier populaire maatvoering.

Meest kritisch

De kracht van GP Equipment schuilt tevens in de samenwerking met gerenommeerde merken als ITM (rijwerkonderdelen), Zijtveld (sloop/sorteergrijpers), Rädlinger (kantelmotoren) en ESCO (baktanden). Het bedrijf met 25 medewerkers beschikt over ruim 40 jaar kennis en ervaring in de Benelux-markt. Guus: “Nederlandse machinisten staan bekend als de meeste kritische ter wereld. Dat typeert hun bevlogenheid. Alles moet zo efficiënt mogelijk. Daarbij horen bepaalde vastigheden. Zo moeten graafbakken – ook die met S-koppeling – specifieke afmetingen hebben. Verstevigde zijwanden? Leuk voor in Scandinavië of Zuid-Europa, maar hier betekent dat alleen maar extra gewicht. Als Nederlandse fabrikant speelt GP nadrukkelijk in op al die voorkeuren.”

Bij de entree blijkt direct dat er werk is gemaakt van de branding van GP als merk.

Naar klantwens

GP Equipment levert voornamelijk in de Benelux, Duitsland en Frankrijk, maar kan producten uiteraard wereldwijd verzenden. Dankzij een grote voorraad kan het bedrijf vaak snel leveren. In het gigantische magazijn met 6.000 palletplaatsen liggen veel halffabricaten opgeslagen; producten die grotendeels af zijn en naar specifieke klantwens worden afgebouwd. “Zo liggen er snelwissels in de maten CW00 tot en met CW40, waarvan de gangbare modellen in vier varianten te bestellen zijn: hydraulisch, mechanisch, mechanisch met spindel of semi-automatisch (CW00 en CW05)”, verduidelijkt Guus. Ook het afwerken van de bakken gebeurt veelal conform de specificaties van de koper. “Op de R&D-afdeling zitten vijf engineers om alle wensen en vereisten te vertalen naar een eindproduct.”

Pallets vol met bakken, grijpers en rubbertracks staan gereed voor levering.

One-stop-shop

Vanuit het nieuwe onderkomen in Weert is GP Equipment nog beter in staat om alle dienstverlening te stroomlijnen. “We willen toegroeien naar een one-stop-shop met slijtdelen voor grondverzetmachines. De nieuwe website speelt een cruciale rol als platform waar klanten producten rechtstreeks bestellen of naar eigen inzicht kunnen configureren. Online verkoop neemt ook in onze branche een enorme vlucht. GP is door de jaren heen gestaag gegroeid. Met de nieuwbouw en website zijn we klaar voor de toekomst. We hoeven niet de grootste te zijn, maar er is voldoende potentieel. GP is al marktleider in aanbouwdelen voor machines tot 10 ton en daar zijn we heel blij mee. We willen die lijn doorzetten en zijn met vernieuwingen bezig om het aanbod nog breder te maken.”

Alle gemakken

Het nieuwe pand van GP Equipment sluit naadloos aan bij die ambities. Met een oppervlakte van 8.000 m² op een terrein van 2 hectare is er ruimte in overvloed. Het moderne onderkomen is uiteraard van alle gemakken voorzien. Het kantoorgedeelte wordt middels een gang afgesloten van de werkplaatsen en magazijnen, om zo stof en lawaai tegen te gaan. Er is een productiewerkplaats en een werkplaats specifiek voor klantorders. In twee magazijnen ligt een grote voorraad aan tools, rubbertracks en rijwerkonderdelen. “We leveren van ITM sprockets, spanwielen, onder- of bovenrollen, rijmotoren, kettingen, rijplaten, rubberpads, pennen, bussen, bouten en moeren voor alle machinemerken en -typen. In een speciale werkplaats verzorgen we ook de totale onderwagenrevisie voor klanten.”   

Open dagen

Benieuwd naar het nieuwe onderkomen van GP Equipment? Kom op vrijdag 12 en zaterdag 13 april tussen 10.00 en 17.00 uur naar de open dagen aan de Graafschap Hornelaan 210 in Weert. De blauwe loper ligt uit voor een rondgang door de productiehal en het magazijn, waar op een centrale plek een food- en drinkplein is ingericht.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.