Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Efficiënt zaaien met de afstandsbediening
De Tele Radio Panther is zeer robuust en veilig.

Efficiënt zaaien met de afstandsbediening

Hydroseeding uit het Gelderse Ooij is specialist op het gebied van hydraulisch zaaien. Zij doen dat nu nog efficiënter dankzij de Tele Radio Panther afstandsbediening. Al hun machines zijn nu uitgerust met de radiografische afstandsbediening van Tele Radio. 

Het inzaaien van wanden en taluds is een zeer lastige klus voor reguliere machines. De gebruikelijke machines kunnen alleen horizontaal zaaien en de droge zaden waaien of spoelen te snel weg. De oplossing hiervoor is hydraulisch zaaien. Hierbij worden zaden in een mengsel van water, bemesting, lijm en een draagstof op de ondergrond gespoten, ongeacht de profilering of helling. Hydroseeding werkt met een Panther PN-T21-10 handzender. “Met deze Panther handzender bedienen we de pompinstallatie op afstand”, aldus Patrick Peters van Hydroseeding. “Met de Tele Radio Panther kan ik bij verstopping direct handelen en de druk aanpassen of de machine uitschakelen. Kleinere klussen kan ik nu zelfs alleen af. Dat bespaart kosten.”

Met de heupzender kan zowel de zaaimachine als de truck van afstand bediend worden.

Veilig en robuust

Hydroseeding heeft bewust gekozen voor de Panther vanwege het gebruiksgemak en de flexibiliteit. Panther werkt op 2,4 GHz en maakt gebruik van technologie die een storingsvrije werking mogelijk maakt over grote afstand. De zender is met beschermingsniveau IP67 goed bestand tegen stof, water en vuil en voor Hydroseeding voorzien van een hoogwaardige maatwerkfolie over de drukknoppen voor bescherming en een veiligere bediening. “We zijn dusdanig tevreden dat we in de toekomst mogelijk ook gaan werken met de heupzender van Tele Radio, het Tele Radio Exster systeem. Hiermee kan ik namelijk met één en dezelfde heupzender niet alleen de machines voor het hydraulisch zaaien op afstand bedienen, maar ook mijn truck van buitenaf besturen en verplaatsen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.