Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Biologisch afbreekbare smeermiddelen voor de GWW-sector

Biologisch afbreekbare smeermiddelen voor de GWW-sector

Het is alweer meer dan twee jaar geleden dat Van Meeuwen Lubrication uit Weesp de biologisch afbreekbare smeermiddelen van het Zwitserse merk Shell PANOLIN aan het productenportfolio toevoegde. Inmiddels kan worden gesteld dat de gezamenlijke toekomstfilosofie van beide bedrijven vruchten begint af te werpen in onder andere de grond-, weg- en waterbouw. Vooral als het gaat om met behulp van biologisch afbreekbare smeermiddelen machineprestaties te verhogen, het milieu te beschermen en de uitstoot van CO2 te verlagen. 

Aan het besluit om met Shell PANOLIN de samenwerking aan te gaan, ligt volgens Technical Director Taco Mets van Van Meeuwen Lubrication een duidelijke reden ten grondslag. “We hadden en hebben de uitdrukkelijke wens om onze positie binnen de markt van hoogwaardige biologisch afbreekbare smeermiddelen te versterken. De samenwerking met Shell PANOLIN sluit prima aan bij dit streven. We delen namelijk dezelfde toekomstvisie en halen alles uit de kast om de afnemers in de markt bewuster te maken van de voordelen die dergelijke smeermiddelen bieden. En dat is nodig, aangezien de pluspunten van high performance bio-smeermiddelen nog niet bij iedereen in de sector bekend zijn. Ondanks het feit dat smeerolie en smeervetten in meerdere opzichten tot winst kunnen leiden, staat het gebruik ervan vaak niet bovenaan op het prioriteitenlijstje. Juist in die situatie willen we graag verandering brengen. Samen met Shell PANOLIN. We zijn dan ook zeer content dat we het assortiment high performance oliën en vetten van deze specialist kunnen aanbieden. Dat doen we in combinatie met het geven van een deskundig advies. Op basis van het Shell PANOLIN-productenprogramma zijn we namelijk perfect in staat om onze afnemers te informeren over dát smeermiddel dat het beste past bij die specifieke machine, de gevraagde prestaties en werkomstandigheden.”

Oliewisselingen

De toepassing van biologisch afbreekbare smeermiddelen heeft niet alleen een beschermend effect op het milieu. Ook in kostenopzicht zorgen dergelijke producten voor blije gezichten. Twee glasharde feiten waarvan nog te veel gebruikers onvoldoende zijn doordrongen, zo blijkt. “Standaard oliewisselingen om de 500 of 2.000 uur lijken nog altijd de norm, terwijl ze vandaag de dag met gemak tot soms wel tot 20.000 uur kunnen worden uitgesteld”, meent Mets. “Bij optimale omstandigheden is in sommige gevallen met het gebruik van kwalitatief hoogwaardige smeermiddelen zelfs ‘filled for life’ haalbaar. Dat wijst de praktijk met regelmaat uit.”

Kostenreducties

Maar daarbij blijft het niet. De toepassing van bio-based smeermiddelen vergroot ook de betrouwbaarheid van de door materieeleigenaren ingezette machines. Verder resulteren minder storingen en ongeplande uitval in een aanzienlijke tijdwinst. Een ander aansprekend voordeel dat hand-in-hand gaat met kostenreducties qua reparatietijd en de aanschaf van vervangende onderdelen. “Bovendien kun je een veel langere nasmeer- en vervangingsinterval realiseren”, aldus Mets. “Gelukkig herkennen ook steeds meer verhuurbedrijven daarvan het nut. Het levert ze namelijk aanzienlijk minder gedoe en rompslomp op. En daarmee meer tevreden klanten.”

Prima match

Ook bij Shell PANOLIN, dat door de jaren heen is uitgegroeid tot een gerenommeerde en wereldwijd actieve leverancier van oliën en vetten, heerst volop tevredenheid over de match met Van Meeuwen Lubrication. Zeker als het gaat om het samen vermarkten van de belangrijkste troef van de al meer dan 70 jaar actieve smeermiddelenproducent: de high performance biologisch afbreekbare smeermiddelen. Varianten die in Nederland en Vlaanderen een enorme marktpotentie hebben.  

Veelzijdige smeermiddelenspecialist

Van Meeuwen Lubrication levert onder meer aan de GWW-sector al 90 jaar betrouwbare en op maat gemaakte smeeroplossingen. Binnen het bedrijf is innovatie leidend. Een kwaliteit die wordt benadrukt met kennis, het uitvoeren van smeertechnisch onderhoud en een breed assortiment hoogwaardige smeermiddelen van vooraanstaande eigen en internationale merken. Het Zwitserse Shell PANOLIN is er daar één van.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.