Platform over civiele techniek & infrastructuur
Terug naar overzicht

ROCKWOOL Rainwater Systems

Ons klimaat verandert en zeker in de stedelijke omgeving is dit goed merkbaar. Het regent steeds meer en steeds vaker, maar ook komen er perioden van langdurige droogte voor. ROCKWOOL biedt duurzame oplossingen voor het opvangen, filteren, vasthouden en infiltreren van regenwater: Onze slimme infiltratiebuffers Rockflow.

Waarom Rockflow?

De toegenomen hoeveelheid neerslag zorgt voor druk op de bestaande infrastructuur van rioleringsbuizen die het water transporteren. Rockflow realiseert een infrastructuur van steenwol infiltratiebuffers om regenwater op te vangen en -zonder te transporteren- te infiltreren naar het grondwater. Het water wordt hierbij door de steenwol effectief gereinigd. Hierdoor geven we schoner water terug aan de natuur, blijft de waterbalans in stand, is er minder wateroverlast bij piekbuien, wordt voldaan aan Europese regelgeving en wordt er duurzaam geïnvesteerd in klimaatadaptatie. Het systeem van Rockflow wordt toegepast onder wegen, straten, pleinen, parken, wadi’s en zelfs trambanen en gebouwen.

Wil je zelf ervaren hoe Rockflow wordt toegepast? Wij nodigen je graag uit voor een projectbezoek, zodat je zelf kunt zien hoe Rockflow wordt geïnstalleerd.

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services RegenwateroverlastWatermanagementRegenwaterinfiltratieHemelwaterafvoer Adres Delfstoffenweg 2
6045 JH Roermond
Nederland
Telefoonnummer +31 4 75 35 34 13 E-mailadres rain@rockwool.com Website www.rockwool.com

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.