Platform over civiele techniek & infrastructuur
Efficiënte en duurzame bouwplaatsen met tijdelijke bouwoplossingen
Een varianthal. (Beeld: Varianthal)

Efficiënte en duurzame bouwplaatsen met tijdelijke bouwoplossingen

Voor ieder project de juiste tijdelijke huisvesting. Algeco heeft een ruim assortiment aan bouwoplossingen. Van kleine schaftwagens tot grote schottenketen, Algeco regelt je nieuwe verblijfplaats tot in de puntjes. Sales Director Annemiek Glorie: “Ben je een zelfstandig aannemer of een groot bouwbedrijf? Wij hebben alles in huis om jouw simpele bouwplaats om te toveren tot een fijn en efficiënt verblijf.” 

Algeco levert al tientallen jaren wereldwijd bouwoplossingen. Het plaatsen van onder andere tijdelijke onderwijsgebouwen, kantoorhuisvesting en bouwruimtes is voor Algeco dagelijkse kost. En denk daarbij niet enkel aan het exterieur, want de diensten reiken vele malen verder dan dat.

Een Bouwkeet. (Beeld: Bouwkeet)

Een complete bouwoplossing: van het verkrijgen van bouwvergunningen tot totaalinrichting 

Voordat je tijdelijke huisvesting geplaatst wordt, bespreek je eerst grondig al je wensen met Algeco. Bij het plaatsen van een tijdelijke bouwoplossing, komt namelijk aan de voorkant ook al veel werk kijken. “Denk bijvoorbeeld aan het regelen van vergunningen”, zegt Annemiek. “Wij weten precies welke papieren je nodig hebt voor een project. Dat scheelt een hoop geregel voor jou als klant, en kun je zorgeloos aan de slag met jouw werkzaamheden.”

De projectmanagers van Algeco zijn aanwezig op de bouwplaats om te helpen met al jouw wensen. (Beeld: Project Management on site)

“We leveren graag de complete inboedel van een gebouw”, vertelt Annemiek. “Vooral bij kortetermijnprojecten is dit een veel gestelde vraag van onze klanten. We regelen dan de gehele inrichting: van stoelen en tafels tot CO2-meters en brandblussers.” Algeco levert esthetische, efficiënte én veilige gebouwen.  

En dat die drie pijlers allemaal aan bod komen, daar zorgt de projectmanager wel voor. Bij iedere klus is één persoon verantwoordelijk en diegene is ook op de bouwplaats aanwezig. Toch graag nog een extra tafel? Of door de onverwachte hitte behoefte aan airconditioning? Geef het aan bij de projectmanager en het wordt allemaal voor je geregeld. Annemiek: “Korte lijntjes. We houden ervan!” 

Oplossing op maat voor zzp’ers of grote bouwbedrijven

Algeco biedt zes verschillende tijdelijke huisvestingen aan bouwprojecten: de bouwkeet, de schaftwagen, de opslagcontainer, de combicontainer, de schottenkeet en de varianthal. En ondanks dat het bedrijf met die standaardgebouwen werkt, is de ene schottenkeet de andere niet. Annemiek: “De basis is hetzelfde, maar aan de hand van de wensen van de klant maken wij van iedere bouwoplossing een uniek gebouw.” 

Door verschillende producten te combineren, realiseert Algeco op korte tijd tijdelijke ruimtes zoals kantoren, kleedkamers en kantines.

Een kantine. (Beeld: Canteen)

Net Zero Journey

Wereldwijd is de naam Algeco bekend. De afdelingen in alle landen werken samen, maar passen hun werkzaamheden aan, aan de vraag van de lokale klant. Dit doet Algeco ook overal met haar Net Zero Journey. “We willen graag een duurzaam bedrijf zijn”, stelt Annemiek. “Een positieve bijdrage leveren aan een gezond klimaat. In Nederland dragen wij onder andere een steentje bij door zonnepanelen te plaatsen op de daken van onze units. Dankzij deze groene energie is er geen externe energie nodig op de bouwplaats.”

Daarnaast gaat Algeco alle lampen in haar tijdelijke bouwoplossingen vervangen door ledverlichting en wil het bedrijf gaan experimenteren met elektrisch rijden. “Zowel van en naar de bouwplaatsen toe, als bij ons intern”, legt Annemiek uit. “In onze werkplaatsen waar de projecten gemaakt worden, rijden veel heftrucks. We willen deze voertuigen graag vervangen door elektrische varianten.” En in die werkplaatsen wordt ook op een andere manier gewerkt aan een duurzaam Algeco. “Hergebruik is bij ons heel normaal”, zegt Annemiek. “We halen eerder gebruikte projecten uit elkaar en bewaren daar de goed werkende onderdelen van. Denk bijvoorbeeld aan hout en isolatiematerialen: deze gaan erg lang mee.”

Een schatfwagen. (Beeld: Schatfwagen)

Door al deze groene veranderingen wisten Algeco en moederbedrijf Modulaire Group in 2022 wereldwijd een reductie van 26% Scope 1- en Scope 2-emissies te bereiken vergeleken met 2020. Vorig jaar was 54% van alle gebruikte energie door Modulaire Group afkomstig uit hernieuwbare bronnen. Goede stappen in de richting van het doel voor 2050: Een gezond bedrijf dat geen CO2 meer uitstoot. “Voor een leefbare aarde én een leefbaar Algeco.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.