Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Landelijke opleider voor de infra

Landelijke opleider voor de infra

Het SOMA College is dé landelijke vakopleiding voor de infra met de juiste en noodzakelijke mix van praktijk en theorie. “Dat maakt ons meer dan uniek”, zegt opleidingsmanager Hans Smit. De school biedt opleidingen aan op mbo-niveau in verschillende vakgebieden van de infra: machinisten, monteurs, vakmannen en stratenmakers, maar ook uitvoerders en landmeters worden opgeleid. 

SOMA College ligt op een oud kazerneterrein met een 13 hectare groot oefenterrein. Naast het schoolgebouw beschikt het SOMA College over onderhoudshallen voor practica met machines. Ook kunnen studenten door de week overnachten op de campus als ze ver moeten reizen om één van de specialistische infra-opleidingen te volgen. In Harderwijk is een aantal mbo-opleidingen te volgen als BOL, de dagopleiding. En een aantal via de BBL-opleiding, een opleidingsvariant waarbij de student werkt bij een leerbedrijf en regelmatig naar school gaat voor de theorie. 

Het volgen van de opleiding Middenkaderfunctionaris Landmeetkunde geeft studenten een mooi toekomstperspectief.

 

Het SOMA College levert de meest gewilde vakmensen door uitdagend en toekomstgericht onderwijs. Op verschillende manieren wordt hier invulling aan gegeven. Hans Smit: “Bijvoorbeeld door het instellen van werkveldadviescommissies per opleiding, maar ook meer concreet door bedrijven te vragen om gastlessen te verzorgen. Regelmatig toetsen we bij de leerbedrijven waar de studenten stage lopen of het onderwijs aansluit op de praktijk. Daarnaast is SOMA structureel bezig om hybride-docenten in te zetten. Hierdoor wordt actuele kennis vanuit het bedrijfsleven ingezet en vertaalt naar ons onderwijs en opleidingen. Hybride-docenten zijn hierdoor een meerwaarde voor onze studenten én eigen docenten.” 

Het SOMA College levert de meest gewilde vakmensen door uitdagend en toekomstgericht onderwijs.

 

Voor wat betreft landmeten is de (vervangings)vraag aan goed personeel in de branche groot. Het volgen van de opleiding Middenkaderfunctionaris Landmeetkunde geeft studenten een mooi toekomstperspectief. Ondanks de huidige situatie in de branche als gevolg van stikstof en Pfas verwacht SOMA College dat de studenten na het behalen van het diploma direct aan het werk kunnen. Ze zijn voorbereid op de toekomst doordat ze op school kennis hebben gemaakt en gewerkt met actuele ontwikkelingen rondom geo-ict. “Kennis op het gebied van automatiseren van dataprocessen en het toenemende belang van data uitwisselingen wordt meer en meer onderdeel van het dagelijkse werk binnen de branche van infra en/of landmeten”, stelt Smit. “Dat maakt de opleiding Middenkaderfunctionaris Landmeetkunde bijvoorbeeld ook interessant voor studenten met een ICT-achtergrond.”

Meer informatie over SOMA College en de opleiding Landmeetkunde is te vinden op www.soma-college.nl. Op 18 januari 2020 is er een open dag waar belangstellenden welkom zijn tussen 09.00 en 15.00 uur.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kunnen we je helpen met zoeken?