CCI Leidingsystemen® heeft al meer dan vier decennia expertise in diverse sectoren van leidinginfrastructuur, waaronder systemen voor drinkwater, afvalwater, infrastructuur en industrie. Ze nemen daar dan ook resoluut een leidende positie in. Het ambitieuze bedrijf is gespecialiseerd in het toepassen van stalen en glasvezelversterkte kunststof (GVK) leidingen, en dit zowel bovengronds als ondergronds.
Alex Wijnings, Sales & Marketing: “Begin 2021 hebben we onze eigen faciliteit voor coatings in gebruik genomen, waarmee we stalen buizen kunnen voorzien van een 3-laags PE- of PP-coating. Onze expertise en producten zijn erkend door prominente organisaties zoals Gasunie en Shell.”
“Onze betrokkenheid strekt zich ook uit tot prominente, niet-gravende (No-dig) boorprojecten”, gaat Alex verder. “Zo leveren wij regelmatig GVK-boorbuizen die voldoen aan diverse stijfheidseisen, afhankelijk van de vereiste perskrachten. Deze buizen kunnen worden verbonden met roestvrijstalen- of GVK-koppelingen. We leveren ook stalen boorbuizen voor toepassingen zoals Horizontaal Gestuurde Boringen (HDD’s), indien gewenst met cementering en onze voorkeurs-PP-coating.”
De Beck-familie heeft lange tijd een tweegeneratie-bijdrage geleverd aan CCI Leidingsystemen®. Als medeoprichter en gepassioneerde zakenman, is Bertus Beck een welbekend figuur in de industrie van leidingsystemen. Onlangs heeft hij het besluit genomen om terug te treden als directeur. Zijn zoon, Benjamin Beck, die al vele jaren een rol speelt binnen de onderneming, nam vanaf 1 januari 2023 de leidinggevende taken van zijn vader over. Bertus Beck blijft nog wel op de achtergrond actief.
Benjamin: “We zijn uiteraard trots op al onze projecten, groot en klein. Maar er is toch een specifiek project het vermelden waard, namelijk de uitbreiding van het CO2-net (OCAP) naar het glastuinbouwgebied De Kwakel-Kudelstaart.”
CO2 is een onmisbare factor voor glastuinbouwondernemers om hun planten te cultiveren. Zonder toegang tot externe CO2-bronnen zijn ze aangewezen op het gebruik van hun gasgestookte warmteketels om de benodigde CO2 voor de groei van de gewassen te produceren. Dit leidt ertoe dat er vooral in de zomerperiode, wanneer de plantengroei het intensiefst is, gestookt moet worden, ook al is er geen behoefte aan de warmte die hierbij vrijkomt. De introductie van een CO2-netwerk biedt een oplossing; het vangt CO2 op vanuit de industrie en transporteert dit door een nieuw leidingnetwerk direct naar de kassen. Dit innovatieve systeem draagt bij aan een aanzienlijke vermindering van het aardgasverbruik in de sector.
“We hebben hiervoor ongeveer 6 km buisleiding DN500 mogen leveren, inclusief inductiebochten en overige hulpstukken. De buizen (kwaliteit L360NE / ISO 3183 / NEN 3650) zijn grotendeels bekleed met PP-coating, bedoeld voor HDD’s. Deze buisleiding is onderdeel van het CO2-netwerk van OCAP dat de industrie in de Rotterdamse haven verbindt met de glastuinbouwgebieden in het Westland, Oostland en Greenport Aalsmeer. Dit houdt werkelijk een enorme verduurzaming in. We zijn dus best wel trots dat we van dit project deel mochten uitmaken”, besluit Benjamin.