Projecten worden steeds complexer en uitdagender, en projectteams steeds groter. Juist daarom is het van belang dat iedereen binnen het projectteam hetzelfde doel nastreeft. Dat is de rol die INNOCY bij voorkeur aanneemt: vanuit progressie en specialisme een sterke verbindende factor vervullen in projectteams. Hoe ze dat doen? Bezoek INNOCY op stand 6.006 tijdens InfraTech 2025, maar lees vooral ook even verder.
INNOCY opereert vanuit drie kennisdomeinen, namelijk die van assetmanagement, projectmanagement en veiligheid. “Een bewuste keuze om nóg meer impact te kunnen maken voor onze opdrachtgevers”, zegt directeur Robert van Meijgaarden. “Wat jullie doen, kunnen wij niet. Dat is wat wij vaak terug horen van opdrachtgevers. Daarom worden we veelal ook al in een vroeg stadium bij een project betrokken, dan komt onze kennis en expertise het beste tot zijn recht. Neemt niet weg dat we in elke fase van een project kunnen instromen. Bovendien maken we de verbinding. We creëren een sfeer, waarbij een hele club van mensen in het projectteam hetzelfde doel nastreeft. Samen sta je immers sterk(er).”
Het mooie van INNOCY is dat ze ervaring hebben aan zowel opdrachtgevers- als aan opdrachtnemerszijde op de drie kennisdomeinen, en dat delen ze ook graag. “Op InfraTech staat een pitch opgesteld van elk domein”, verklapt Raoul Rampersad, assetmanager bij INNOCY. “We gaan een deel van ons projectenportfolio presenteren, waarbij we vooral inzoomen op de toegevoegde waarde die we bieden.” Zo is INNOCY actief op de A27 (ALSéén) en de A9 (VeenIX) met asset management, leveren ze technische expertise op de Krammersluis en Kreekraksluis, en staan ze in voor de veiligheid op de Maeslantkering en op de A44. “En bij de vernieuwing van de verkeerscentrale Amsterdam leveren we het projectmanagement. Ook laten we bezoekers kennismaken met de speciale tools die we inzetten om efficiënter te werken of sneller tot een eindresultaat te komen, en die ook makkelijk geaccepteerd worden door onze klanten.”
Met dergelijke tools kunnen we bijvoorbeeld assets in een tunnel of op een brug monitoren, zoals camera’s, ventilatoren en signaleringen, en vroegtijdig actie ondernemen om falen of onveilige situaties te voorkomen, geeft Robert als voorbeeld. “Het vergaren van die data en informatie helpt ons bovendien om steeds beter te kunnen voorspellen. In de sector waarin wij opereren, wordt van ons verwacht dat we aantonen dat een object zoals beschreven functioneert. De software waarvan wij gebruikmaken is dermate intelligent dat deze op een adequate en efficiënte manier testplannen en aantoning kan genereren op basis van reeds bestaande informatie uit het verleden. En dat met een constante kwaliteit. En als er iets wijzigt, kunnen we daar ook heel snel op inspelen. Want 80% is doorgaans generiek, 20% specifiek. Op onze stand vertellen we er alles over en laten we zien hoe wij ook daarmee het verschil maken bij de vele projecten in ons land.”
Behalve laten zien wat we doen, laten we op de beurs ook zien wie we zijn, benadrukt Robert. “Veel van onze collega’s zijn vertegenwoordigd. Ga vooral ook met onze mensen in gesprek. We zijn een jonge en ambitieuze organisatie en staan altijd open voor nieuw talent. Wie weet werk jij straks ook aan één van onze vele interessante projecten in de infra, het waterdomein of het spoor. We hebben bovendien weer onze befaamde grijpmachine van stal gehaald en een leuke winacties in petto. Alvast tot ziens op de beurs op stand 6.006.”