Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
SGS kan belangrijke bijdrage leveren aan groenere energie en de energietransitie

SGS kan belangrijke bijdrage leveren aan groenere energie en de energietransitie

De Rijksoverheid wil de CO2-uitstoot verminderen door over te stappen naar duurzame energie. Van het aardgas af dus. En een upgrade van het elektriciteitsnetwerk. Geen eenvoudige opgaaf. Daar is specialistische kennis en kunde voor nodig. En precies dát biedt SGS Roos+Bijl.

Het bedrijf is namelijk gespecialiseerd in het bedenken van duurzame en veilige ondergrondse (en bovengrondse) infrastructuur, voor grote en kleine projecten. “Bij de energietransitie draait het met name om het terugdringen van het gebruik van aardgas. Dat kan door gebruik van groen gas, elektrificatie en warmtenetten”, zegt John Daamen, salesmanager bij SGS Roos+Bijl. “SGS biedt diverse diensten aan, waaronder tracé-engineering en coördinatie voor het aanleggen, verleggen of aanpassen van kabels en leidingen. Daarnaast helpen we netwerkbeheerders op het gebied van elektrificatie en ondersteunen we in het voortraject van de aanleg van warmtenetten.”

SGS kan een belangrijke bijdrage leveren aan groenere energie en de energietransitie.

Complexe vraagstukken

John legt uit dat er heel wat bij komt kijken, om een bestaand leidingwerk aan te passen. “Onze Nederlandse ondergrondse infrastructuur bestaat uit allerlei kabels, buizen en leidingen. Het aanpassen en verleggen ervan levert nogal wat complexe vraagstukken op, waar wij onze expertise en ervaring perfect bij in kunnen zetten.” Want wat gebeurt er als je een bestaande buisleiding oppakt en omlegt naar een waterstoffabriek? Zijn de leidingen wel geschikt om een ander product te transporteren? Hoe zit het met de drukbelasting? Kunnen de buizen wel gekoppeld worden en hoe maak je alles passend? Allemaal vragen waar SGS wel raad mee weet.

CO2-uitstoot verminderen door over te stappen naar duurzame energie: een hele opgaaf!

Kennis en expertise

“Wij zijn niet die partij die je inschakelt wanneer er extra handjes nodig zijn”, benadrukt John, “maar echt vanwege onze kennis en expertise. Aan de hand van geavanceerde technologieën bedenken we innovatieve oplossingen, waarbij veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.” Naast de jarenlange ervaring in ondergrondse infra vindt SGS het belangrijk om constant te investeren in de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. “Zo hebben onze mensen onlangs de meest recente cursus voor PLE-berekeningen (pipeline engineering) succesvol afgerond, zodat ook die kennis volledig up-to-date is.”

Upgraden elektriciteits- en gasnet

“We zijn inmiddels al concreet aan de slag met het upgraden van het elektriciteitsnet”, vervolgt John. “Verder zijn we in een vergevorderd stadium aan het praten met een grote partij, om ons aandeel te kunnen leveren bij de grote energietransitie van het gasnet. Hierbij zetten we al stappen richting de ontwerpfase, zoals het onderzoeken van de kabeltracés, zodat we weten waar we tegen aan lopen en wat de mogelijkheden of uitdagingen zijn. Ook zijn we over de grens bezig, bij de Ring van Antwerpen (B) en ondersteunen we bij projecten op het gebied van dijkverzwaringen, waarvoor ook de nodige kabels en leidingen verlegd moeten worden om dit te kunnen realiseren. Op deze manier bouwen we samen aan de ondergrondse infrastructuur van morgen”, aldus John tot slot.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kunnen we je helpen met zoeken?