Magazines / NR 05-06 2017
NR 05-06 2017

NR 05-06 2017

IN DE SPOTLIGHTS

Het jaar 2017 loopt alweer op zijn einde. Voor velen van u is het ongetwijfeld een zeer succesvol jaar geweest met de aantrekkende economie die inmiddels weer bijna uit zijn voegen barst. Dat doet ook deze dubbeldikke editie van Grond/Weg/Waterbouw, de laatste voor dit jaar. En wat voor een?! We zetten weer een aantal interessante projecten in de spotlights.

In IJmuiden wordt momenteel gebouwd aan de grootste zeesluis ter wereld. Opdrachtgever Rijkswa-terstaat omschrijft het project als een bouwkundig icoon. De zeesluis wordt niet alleen de nieuwe voordeur van het Noordzeekanaal, maar ook die van de haven van Amsterdam. De sluis moet straks een enorme aanzuigende werking gaan creëren op de Amsterdamse haven. Een uniek project met ontzettend veel uitdagingen. Wist je bijvoorbeeld dat de sluis straks minder dan 1% van het jaar niet beschikbaar mag zijn? We gaan in gesprek met een aantal partijen die een significante bijdrage leveren aan het succes van het project.

Voor het eerst in de geschiedenis van Grond/Weg/Waterbouw besteden we uitvoerig aandacht aan een gigantisch natuurproject. De Mariapeel, de Deurnsche Peel en de Groote Peel vormen samen de Peelvenen; een uniek gebied op de grens van Brabant en Limburg met een evenzo uniek hoog-veenlandschap. Dat landschap wordt echter bedreigd door verdroging als gevolg van een te lage en instabiele grondwaterstand. Maatregelen zijn en worden genomen om het natuurlijk herstel van het hoogveen in de drie Pelen mogelijk te maken. Een groot aantal partijen vertelt over hun rol in dit unieke project.

Daarnaast willen we ook de aandacht vestigen op de op stapel staande Infra Relatiedagen 2018 in Hardenberg op 6, 7 en 8 februari 2018. De vakbeurs waar de complete infrabranche samenkomt. De aankomende editie barst uit zijn voegen (om maar weer in het thema te blijven) en laat bezoekers niet alleen producten en diensten zien, maar ook ervaren en beleven. Verderop in dit blad meer informatie en alle ins en outs van de beurs.

Dit, en nog veel meer in deze dubbeldikke editie van Grond/Weg/Waterbouw. Voor nu, wensen wij je namens alle medewerkers van Louwers Uitgeversorganisatie fijne feestdagen toe en een gezond, gelukkig en succesvol 2018.

Roel van Gils

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een:

NR 04 2017NR 01 2018