Magazines / NR 03 2017
NR 03 2017

NR 03 2017

SELFIE MET MÁXIMA

Op 8 juni werd het altijd gezellige Brabantse plaatsje Oisterwijk vereerd met een bezoek van niemand minder dan koningin Máxima. Dit keer stond er geen rondgang door de stad met koekhap-pen, toiletpotwerpen of andere goedkope oud Hollandse spelen op het programma, maar een officieel bedrijfsbezoek aan Tobroco Machines. De officiële datum van het bezoek werd tot op het laatste moment geheim gehouden. Des te groter was de verrassing dat een groot aantal fans op de een of andere manier toch weet had van de komst van de koningin en zich verzamelden rond de entree van de machinebouwer.

Tobroco Machines sleepte vorig jaar de Koning Willem I Prijs in de wacht in de categorie midden- en kleinbedrijf (tot 250 medewerkers). Koningin Máxima is het gezicht van de stichting die de prijs uitreikt en brengt traditiegetrouw een werkbezoek aan de winnende bedrijven. Zo ook aan Tobroco op 8 juni jongstleden. Ook wij waren van de partij. Na enkele verkenningsrondes door diverse moto-ragenten om de buurt veilig te stellen, arriveerde de koningin stipt om 10.30 uur. Ze werd van harte welkom geheten door directeur/eigenaar Toine Brock én door het toegestroomd publiek. Voordat ze gezamenlijk naar binnen liepen nam Máxima even de tijd om handjes te schudden en bloemen in ontvangst te nemen van de fans. Men was zichtbaar onder de indruk van haar verschijning.

Eenmaal binnen gaf Toine Brock een uiteenzetting over zijn bedrijf, de techniek achter de machines en zijn ambitieuze toekomstplannen. Koningin Máxima had zich blijkbaar goed voorbereid en stelde gerichte vragen, waar zelfs Toine van onder de indruk was. Ook tijdens de rondleiding door de fabriek had ze oog voor de techniek, het productieproces en de medewerkers. Sterker nog, door haar tomeloze enthousiasme liep de rondgang behoorlijk uit. En de fans buiten maar wachten op haar vertrek… Aan het einde van de rondleiding werd nog een groepsfoto gemaakt met alle medewerkers van het bedrijf, een enkeling had zelfs speciaal voor deze gelegenheid de vakantie ingekort, en werd het werkbezoek afgesloten met een persoonlijk woordje.

De fans buiten stonden nog altijd te trappelen van ongeduld en leken zich ook vermenigvuldigd te hebben. Onder luid applaus nam de koningin ook afscheid van de fans. Een enkeling wist zelfs nog een selfie met de koningin te maken, ook al werd dat aanvankelijk door haar begeleiders afgewezen. Na haar vertrek keerde de rust weer terug. Oisterwijk en in het bijzonder Tobroco is weer een ervaring rijker die volgens Toine nog lang herinnerd zal blijven en zelfs deuren opent in het buitenland. Dat geeft maar weer aan hoe populair het Koninklijk Huis is, ook in het buitenland.

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een:

NR 02 2017NR 04 2017