Platform over civiele techniek & infrastructuur
Terug naar overzicht

Waco

Waco: specialist in prefab betonelementen sinds 1888. Waco biedt betonproducten voor de offshore-bouw, woningbouw, industriële en civieltechnische projecten.

Met behulp van geavanceerde technieken ontwikkelen, ontwerpen en vervaardigen we constructieve en architectonische prefab-elementen. Voor onze opdrachtgevers blijven de werkzaamheden op de bouwplaats zo tot een minimum beperkt.

Duikers

Waco vervaardigt (rechthoekige) prefab betonnen duikers. Een duiker is een bouwwerk / tunnel waardoor water onder een (spoor)weg, pad of ander obstakel door kan stromen. Duikers worden ook wel gebruikt om langere kunstmatige ondergrondse waterlopen te realiseren.  Waco gebruikt zowel de Dry-cast als de Wet-cast-methode om duikers te vervaardigen. Dit wil zeggen dat het beton, als het in de mal wordt gegoten, ofwel enigszins vochtig is (bijna droog) of nat en vloeibaar. Beide methoden hebben hun eigen unieke eigenschappen, zoals levertijd, sterkte en efficiëntie. Daarnaast houden we ook rekening met vereisten omtrent de bovenbelasting en bijpassende wapening.

Bruggen

Wereldwijd is (gewapend) beton het meest gebruikte product om bruggen te bouwen. Het materiaal staat bekend om zijn hoge prestaties, lange levensduur en veelzijdigheid in vormen en constructiemethoden. Wat de vereisten of het ontwerp ook zijn, werken met beton betekent dat u kiest voor een kosteneffectieve, eenvoudig te bouwen en snel te leveren oplossing. Bruggen geproduceerd door Waco variëren van slank en elegant, tot meer gewaagde en robuuste structuren, zonder in te moeten leveren op de uitstraling.

Concrete Valley

Waco maakt deel uit van de Concrete Valley Group. Dit in 2012 opgerichte platform van betonbedrijven in Bergen op Zoom biedt opvallende oplossingen voor de snel veranderende bouwwereld. Momenteel bestaat het complex uit 80.000 m2 werkruimte, productie-eenheden en grensverleggende technologie. Waco werkt nauw samen met de twee andere bedrijven in Concrete Valley, Microbeton en mbX.

algemene informatie

Services Grond- en waterwerkenBruggen & Tunnels Adres Lelyweg 23
4612 PS Bergen op Zoom
Nederland
Telefoonnummer +31 (0)164 274200 E-mailadres info@waco.nl Website waco.nl

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.